Kipkerriebroodje met courgette-maissalade
Een broodje kipkerrie, maar dan anders! Lekker met courgette-maissalade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de schnittbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Snijd ondertussen de bosuien in dunne ringetjes, houd het groene gedeelte apart. Snijd de selderij fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de halve vrucht uit. Maal de cottagecheese met de helft van de olie, de helft van de kerriepoeder, het citroenrasp, het witte deel van de bosui en de helft van de selderij tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper.
Snijd de courgette in de lengte in blokjes van 1 cm. Giet de mais af en laat uitlekken in een vergiet. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de courgette en mais 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper. Schep af en toe om.
Halveer de kipfilets in de lengte, wrijf in met de rest van de olie, rest van de kerriepoeder, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de kip 5-6 min. in de grillpan. Keer halverwege om. Haal ondertussen 1 slablaadje per broodje los, snijd de rest in dunne reepjes.
Halveer de broodjes in de breedte. Besmeer de boven- en onderkant met het cottagecheese-mengsel. Beleg ze achtereenvolgens met de bewaarde slablaadjes en de gegrilde kipfilet. Schep de courgette en mais om met de rest van de bosui, de rest van de selderij, de rest van de sla, de rest van olie en het citroensap. Breng op smaak met peper. Serveer de salade bij het kipkerriebroodje.
Kipkerriebroodje met courgette-maissalade
Een broodje kipkerrie, maar dan anders! Lekker met courgette-maissalade.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de schnittbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Snijd ondertussen de bosuien in dunne ringetjes, houd het groene gedeelte apart. Snijd de selderij fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de halve vrucht uit. Maal de cottagecheese met de helft van de olie, de helft van de kerriepoeder, het citroenrasp, het witte deel van de bosui en de helft van de selderij tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper.
Snijd de courgette in de lengte in blokjes van 1 cm. Giet de mais af en laat uitlekken in een vergiet. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de courgette en mais 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper. Schep af en toe om.
Halveer de kipfilets in de lengte, wrijf in met de rest van de olie, rest van de kerriepoeder, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de kip 5-6 min. in de grillpan. Keer halverwege om. Haal ondertussen 1 slablaadje per broodje los, snijd de rest in dunne reepjes.
Halveer de broodjes in de breedte. Besmeer de boven- en onderkant met het cottagecheese-mengsel. Beleg ze achtereenvolgens met de bewaarde slablaadjes en de gegrilde kipfilet. Schep de courgette en mais om met de rest van de bosui, de rest van de selderij, de rest van de sla, de rest van olie en het citroensap. Breng op smaak met peper. Serveer de salade bij het kipkerriebroodje.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 afbak schnittbroodjes volkoren
3 bosuien
10 g verse selderij
½ biologische citroen
200 g cottagecheese
4 el milde olijfolie
1 el kerriepoeder
1 courgette
170 g maiskorrels in blik
300 g kipfilets
½ ijsbergsla
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen