Bruschetta met tomatensalade en cottagecheese
Bruschetta staat in een handomdraai op tafel. Zo ook deze gezonde variant met cottagecheese!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de broodjes in 6 plakken, de uiteinden gebruik je niet. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 8 min. in de oven. Draai halverwege de tijd om.
Halveer ondertussen de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn. Meng de tomaten, ¾ van het basilicum en de helft van de olie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Halveer de knoflook. Haal de broodjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Wrijf de snijkant van de broodjes in met de knoflook, verdeel de cottagecheese en tomatensalade erover en bestrooi met de rest van het basilicum. Besprenkel met de rest van de olie.
Bruschetta met tomatensalade en cottagecheese
Bruschetta staat in een handomdraai op tafel. Zo ook deze gezonde variant met cottagecheese!
null personen
110 kcal
10 min. bereiden
5 min. wachten
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de broodjes in 6 plakken, de uiteinden gebruik je niet. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 8 min. in de oven. Draai halverwege de tijd om.
Halveer ondertussen de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn. Meng de tomaten, ¾ van het basilicum en de helft van de olie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Halveer de knoflook. Haal de broodjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Wrijf de snijkant van de broodjes in met de knoflook, verdeel de cottagecheese en tomatensalade erover en bestrooi met de rest van het basilicum. Besprenkel met de rest van de olie.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 afbak schnittbroodjes volkoren
300 g romatomaten
7½ g verse basilicum
3 el extra vierge olijfolie
1 teen knoflook
100 g cottagecheese
Dit heb je nodig
bakpapier