Vogelnestje
Een vogelnestje zorgt voor een verrassing dankzij het gekookte eitje in de gehaktbal. Niet alleen lekker, het ziet er ook leuk uit!
Aan de slag
Kook ⅘ van de eieren in een pan met kokend water in 9 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren.
Meng in een kom het gehakt met het zout, peper, de rest van de eieren, het paneermeel en de nootmuskaat. Kneed met schone handen tot een stevig, egaal mengsel.
Verdeel het gehakt grofweg in vieren. Rol een bal van ¼ van het gehakt. Leg de bal in je handpalm en duw er een kuiltje in ter grootte van een ei. Leg een hardgekookt ei in het kuiltje en vouw het gehakt om het ei heen.
Rol het vogelnestje tot een egale bal die het ei naadloos omsluit. Herhaal met de rest van het gehakt en de eieren.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm een koekenpan met de boter en bak hierin de vogelnestjes in ca. 5 min. rondom aan. Ze hoeven niet gaar te zijn vanbinnen. Leg ze in de ovenschaal en bak in het midden van de oven 25-30 min. Als een satéprikker er droog uitkomt, zijn ze klaar.
Snipper ondertussen de uien. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de uien in 5 min. glazig. Bak de tomatenpuree 2 min. mee. Blus af met de rode wijn en laat de wijn in 1 min. iets verdampen.
Giet de gepelde tomaten erbij en plet ze met een houten lepel tegen de zijkant van de pan. Breng de saus op smaak met de oregano, suiker, peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken.
Voeg het basilicum toe en pureer de saus glad met een staafmixer. Snijd de vogelnestjes door de helft. Schep wat tomatensaus op een bord en serveer het gehalveerd vogelnestje erop.
Vogelnestje
Een vogelnestje zorgt voor een verrassing dankzij het gekookte eitje in de gehaktbal. Niet alleen lekker, het ziet er ook leuk uit!
hoofdgerecht
null personen
820 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Kook ⅘ van de eieren in een pan met kokend water in 9 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren.
Meng in een kom het gehakt met het zout, peper, de rest van de eieren, het paneermeel en de nootmuskaat. Kneed met schone handen tot een stevig, egaal mengsel.
Verdeel het gehakt grofweg in vieren. Rol een bal van ¼ van het gehakt. Leg de bal in je handpalm en duw er een kuiltje in ter grootte van een ei. Leg een hardgekookt ei in het kuiltje en vouw het gehakt om het ei heen.
Rol het vogelnestje tot een egale bal die het ei naadloos omsluit. Herhaal met de rest van het gehakt en de eieren.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm een koekenpan met de boter en bak hierin de vogelnestjes in ca. 5 min. rondom aan. Ze hoeven niet gaar te zijn vanbinnen. Leg ze in de ovenschaal en bak in het midden van de oven 25-30 min. Als een satéprikker er droog uitkomt, zijn ze klaar.
Snipper ondertussen de uien. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de uien in 5 min. glazig. Bak de tomatenpuree 2 min. mee. Blus af met de rode wijn en laat de wijn in 1 min. iets verdampen.
Giet de gepelde tomaten erbij en plet ze met een houten lepel tegen de zijkant van de pan. Breng de saus op smaak met de oregano, suiker, peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken.
Voeg het basilicum toe en pureer de saus glad met een staafmixer. Snijd de vogelnestjes door de helft. Schep wat tomatensaus op een bord en serveer het gehalveerd vogelnestje erop.
combinatietip:
kookstaptip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 middelgrote eieren
800 g half-om-halfgehakt
2 tl zout
25 g paneermeel
1 tl gemalen nootmuskaat
25 g ongezouten roomboter
3 middelgrote uien
3 el milde olijfolie
120 g tomatenpuree
75 ml rode wijn
800 g gepelde tomaten in blik
1 tl gedroogde oregano
1 tl kristalsuiker
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
staafmixer