Mini-meatloafs met kwartelei
Zoek je nog een feestelijk bijgerecht? Met deze mini-meatloafs steel je de show. Ook fijn: je kunt het al vooraf maken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalot, knoflook en het selderijzout 5 min. op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de eitjes 3 min. Laat schrikken onder koud water en pel ze.
Meng het sjalotmengsel, de nootmuskaat, mosterd, kaas, panko en peper door het gehakt. Verdeel in 8 porties, druk een beetje plat als een burger van ca. Ø 10 cm en maak een kuiltje in het midden. Zet een kwarteleitje in het kuiltje en vorm het gehakt voorzichtig rondom het ei tot een bol met een platte onderkant. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bekleed rondom met het spek. Bak de meatloafs ca. 25 min. in het midden van de oven.
Meng ondertussen de passata met de ketchup. Neem de meatloafs uit de oven en bestrijk direct rondom met de helft van de tomatensaus. Bak nog 10 min. in de oven.
Verwarm ondertussen de rest van de tomatensaus op laag vuur. Serveer de meatloafs warm of op kamertemperatuur met de saus.
Mini-meatloafs met kwartelei
Zoek je nog een feestelijk bijgerecht? Met deze mini-meatloafs steel je de show. Ook fijn: je kunt het al vooraf maken!
bijgerecht
null porties
385 kcal
35 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalot, knoflook en het selderijzout 5 min. op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de eitjes 3 min. Laat schrikken onder koud water en pel ze.
Meng het sjalotmengsel, de nootmuskaat, mosterd, kaas, panko en peper door het gehakt. Verdeel in 8 porties, druk een beetje plat als een burger van ca. Ø 10 cm en maak een kuiltje in het midden. Zet een kwarteleitje in het kuiltje en vorm het gehakt voorzichtig rondom het ei tot een bol met een platte onderkant. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bekleed rondom met het spek. Bak de meatloafs ca. 25 min. in het midden van de oven.
Meng ondertussen de passata met de ketchup. Neem de meatloafs uit de oven en bestrijk direct rondom met de helft van de tomatensaus. Bak nog 10 min. in de oven.
Verwarm ondertussen de rest van de tomatensaus op laag vuur. Serveer de meatloafs warm of op kamertemperatuur met de saus.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sjalotten
2 tenen knoflook
2 el arachideolie
1 tl selderijzout
8 kwarteleieren
1 tl gemalen nootmuskaat
1 el grove mosterd
40 g Parmigiano Reggiano-poeder
30 g panko
600 g half om half gehakt
16 plakken ontbijtspek
425 ml Mutti gezeefde fluweelzachte tomaten
5 el ketchup
Dit heb je nodig
bakpapier