Currysoep met garnalen en rijstnoedels
Pittig, smaakvol en vol groente: eenmaal geproefd zul je deze currysoep met garnalen héél vaak maken.
Aan de slag
Halveer grote exemplaren uit de zak broccoli, wortel, bloemkool. Verhit de arachideolie in een soeppan en fruit de gele-currypasta 3 min. op laag vuur. Voeg de groenten toe en bak 2 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 8 min. op middelhoog vuur koken.
Kook de laatste 2 min. de rauwe en gepelde roze garnalen mee. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de limoen. Pers de helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Breng de soep op smaak met het limoensap, peper en zout. Verdeel de noedels over diepe borden en schep de soep erop. Serveer met een limoenpartje.
Currysoep met garnalen en rijstnoedels
Instructievideo - 00:23 min.
Currysoep met garnalen en rijstnoedels
Pittig, smaakvol en vol groente: eenmaal geproefd zul je deze currysoep met garnalen héél vaak maken.
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer grote exemplaren uit de zak broccoli, wortel, bloemkool. Verhit de arachideolie in een soeppan en fruit de gele-currypasta 3 min. op laag vuur. Voeg de groenten toe en bak 2 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 8 min. op middelhoog vuur koken.
Kook de laatste 2 min. de rauwe en gepelde roze garnalen mee. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de limoen. Pers de helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Breng de soep op smaak met het limoensap, peper en zout. Verdeel de noedels over diepe borden en schep de soep erop. Serveer met een limoenpartje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g koelverse broccoli, wortel, bloemkool
2 el arachideolie
3 el Thaise gele currypasta
1¼ l heet water
225 g rauwe en gepelde roze garnalen
225 g rijstnoedels
1 limoen