Vegetarische maaltijdsalade met groente-nuggets
De groente-nuggets maken deze vegetarische maaltijdsalade helemaal af!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de halve ui in heel dunne, halve ringen en meng in een kommetje met de helft van de azijn. Laat dit staan terwijl je de rest van de salade maakt.
Laat de artisjok uitlekken. Vang de olie op. Spoel alle bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Dep ze droog en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el van de artisjokolie (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak 20 min. in de oven. Halveer ondertussen de groentenuggets. Schep de bonen halverwege om en leg de nuggets erbij.
Meng de crème fraîche met de rest van de olie, de helft van de artisjok, de rest van de azijn, peper en eventueel zout. Mix met de staafmixer tot een romige dressing. Boen de ongeschilde appel schoon en snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in heel dunne plakjes.
Snijd de babyromaine in de lengte in parten. Meng in een kom met de helft van de dressing en de gemarineerde ui. Verdeel over de borden. Leg hierop de appel en de rest van de artisjok. Verdeel de knapperige bonen en de groentenuggets erover en serveer met de rest van de dressing als dip.
Vegetarische maaltijdsalade met groente-nuggets
De groente-nuggets maken deze vegetarische maaltijdsalade helemaal af!
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de halve ui in heel dunne, halve ringen en meng in een kommetje met de helft van de azijn. Laat dit staan terwijl je de rest van de salade maakt.
Laat de artisjok uitlekken. Vang de olie op. Spoel alle bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Dep ze droog en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el van de artisjokolie (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak 20 min. in de oven. Halveer ondertussen de groentenuggets. Schep de bonen halverwege om en leg de nuggets erbij.
Meng de crème fraîche met de rest van de olie, de helft van de artisjok, de rest van de azijn, peper en eventueel zout. Mix met de staafmixer tot een romige dressing. Boen de ongeschilde appel schoon en snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in heel dunne plakjes.
Snijd de babyromaine in de lengte in parten. Meng in een kom met de helft van de dressing en de gemarineerde ui. Verdeel over de borden. Leg hierop de appel en de rest van de artisjok. Verdeel de knapperige bonen en de groentenuggets erover en serveer met de rest van de dressing als dip.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ middelgrote ui
4 el appelciderazijn
180 g gegrilde artisjok in olie
360 g witte bonen in pot
200 g kidneybonen
180 g AH groentenuggets
125 g crème fraîche
1 appel
2 kropjes babyromainesla
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer