Boerenkoolsalade met rode biet, geitenkaas en ingelegde ui
bewaar
bewaar

Boerenkoolsalade met rode biet, geitenkaas en ingelegde ui

Stop je boerenkool ook eens in een salade. Biet, geitenkaas en ingelegde ui erbij en eet smakelijk!

25 min. bereiden / 15 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de rode ui in dunne halve ringen en meng met de azijn, ¼ van de pomegranate saus, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

Snijd ondertussen de bieten in dunne plakjes en meng met de helft van de pomegranate saus. Snijd de sneetjes brood in stukjes van ca. 1 cm en meng met de helft van de olie. Verdeel de bieten en broodstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Snijd ondertussen de munt en peterselie fijn. Meng de boerenkool met de kruiden, de rest van de olie, peper en zout en kneed met je handen ca. 1 min. goed door totdat de boerenkool iets slinkt.

Meng de boerenkool met de biet, ingelegde ui (inclusief het vocht) en verdeel over een schaal. Verdeel de geitenkaas en broodcroutons erover en schep voorzichtig om. Besprenkel met de rest van de pomegranate saus.

variatietipJe kunt, om het gerecht veganistisch te maken, de geitenkaas vervangen door Greek white (pakje 200 g, Violife), een plantaardige kaasvervanger.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boerenkoolsalade met rode biet, geitenkaas en ingelegde ui

Stop je boerenkool ook eens in een salade. Biet, geitenkaas en ingelegde ui erbij en eet smakelijk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig