Koolhydraatarme lunch: maaltijdsalade met quinoa, courgette en tonijn
Ook als je niet op zoek bent naar een koolhydraatarme lunch is deze maaltijdsalade een aanrader!
Aan de slag
Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.
Laat de tonijn uitlekken maar vang de olie op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de rode ui. Meng de opgevangen olie (ca. 1 el olie per persoon) met het citroenrasp, het citroensap en de rode ui tot een dressing.
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk. Meng de courgette, bonen, tonijn, dressing en peterselie door de warme quinoa en verdeel over de borden. En verdeel de tuinkers erover.
Koolhydraatarme lunch: maaltijdsalade met quinoa, courgette en tonijn
Ook als je niet op zoek bent naar een koolhydraatarme lunch is deze maaltijdsalade een aanrader!
null personen
450 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.
Laat de tonijn uitlekken maar vang de olie op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de rode ui. Meng de opgevangen olie (ca. 1 el olie per persoon) met het citroenrasp, het citroensap en de rode ui tot een dressing.
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk. Meng de courgette, bonen, tonijn, dressing en peterselie door de warme quinoa en verdeel over de borden. En verdeel de tuinkers erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g courgettes
200 g borlottibonen uit blik
160 g tonijn in olijfolie
½ citroen
1 kleine rode ui
150 g Lassie voorgestoomde quinoa in stazak
7½ g verse platte peterselie
½ bakje tuinkers