Quinoa met groenten en tonijn
Een lekker lichte maaltijd boordevol mediterrane smaken.
Aan de slag
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de steelaanzet van de puntpaprika's, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd hetvruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 2 min. staan en giet af. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el van de olie op. Laat ook de kappertjes uitlekken en vang 1 el van het vocht op. Meng de quinoa, paprika, ui, tuinerwten, tonijn, opgevangen olie, kappertjes en het opgevangen vocht en schep door elkaar.
Quinoa met groenten en tonijn
Een lekker lichte maaltijd boordevol mediterrane smaken.
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de steelaanzet van de puntpaprika's, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd hetvruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 2 min. staan en giet af. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el van de olie op. Laat ook de kappertjes uitlekken en vang 1 el van het vocht op. Meng de quinoa, paprika, ui, tuinerwten, tonijn, opgevangen olie, kappertjes en het opgevangen vocht en schep door elkaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g Zonnatura quinoa met tomaat & olijf
2 rode puntpaprika's
1 rode ui
200 g diepvries tuinerwten
160 g tonijn in olie
100 g kappertjes