Spruitjesgratin met gehakt
Spruitjes 2.0: deze kazige spruitjesgratin met (vega) gehakt wordt zonder twijfel een ultieme favoriet - ook bij je kleine spruit.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook 6 min. Maak de spruiten schoon en kook 6 min. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op hoog vuur rul. Verkruimel tijdens het bakken het bouillonblokje erboven.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Rasp de kaas met een (blok)rasp. Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van de ovenschaal. Meng de spruitjes en appel door het gehakt, verdeel erover en bestrooi met de kaas.
Bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek de schaal eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt.
Spruitjesgratin met gehakt
Spruitjes 2.0: deze kazige spruitjesgratin met (vega) gehakt wordt zonder twijfel een ultieme favoriet - ook bij je kleine spruit.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook 6 min. Maak de spruiten schoon en kook 6 min. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op hoog vuur rul. Verkruimel tijdens het bakken het bouillonblokje erboven.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Rasp de kaas met een (blok)rasp. Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van de ovenschaal. Meng de spruitjes en appel door het gehakt, verdeel erover en bestrooi met de kaas.
Bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek de schaal eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
500 g spruiten
1 el milde olijfolie
500 g half-om-halfgehakt
1 runderbouillonblokje
1 Elstar appel
150 g De Zaanse Hoeve stuk komijnkaas jong 48+
Dit heb je nodig
rasp
ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)