Uiensoep met volkorentoast met komijnkaas
Uiensoep is niet compleet zonder een broodje on top met gesmolten kaas. Dit keer gaan we voor komijnkaas.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui met de tijmblaadjes in ca. 45 min. zacht en zoet. Roer regelmatig met een houten lepel. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Voeg de bloem toe aan de ui en roer goed door. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken.
Rasp ondertussen de kaas. Snijd het brood in sneden van 2 cm dik. Verdeel het brood over en met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de kaas erover en bak 10 min. in de oven.
Roer de azijn en tabasco door de soep. Verdeel de soep diepe borden en leg op ieder bord en snee brood.
Uiensoep met volkorentoast met komijnkaas
Uiensoep is niet compleet zonder een broodje on top met gesmolten kaas. Dit keer gaan we voor komijnkaas.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
30 min. bereiden
45 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui met de tijmblaadjes in ca. 45 min. zacht en zoet. Roer regelmatig met een houten lepel. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Voeg de bloem toe aan de ui en roer goed door. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken.
Rasp ondertussen de kaas. Snijd het brood in sneden van 2 cm dik. Verdeel het brood over en met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de kaas erover en bak 10 min. in de oven.
Roer de azijn en tabasco door de soep. Verdeel de soep diepe borden en leg op ieder bord en snee brood.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg middelgrote ui
7½ g verse tijm
50 g ongezouten roomboter
2 el tarwebloem
2 runderbouillontabletten
1½ l water
80 g De Zaanse Hoeve stuk komijnkaas jong 48+
½ AH Liefde & Passie volkorenbrood
2 el milde olijfolie
1 el wittewijnazijn
½ tl tabasco
Dit heb je nodig
soeppan
bakpapier