Kipfilet met tomaat, mozzarella en prei-aardappelstamp
bewaar
bewaar

Kipfilet met tomaat, mozzarella en prei-aardappelstamp

Mozzarella-kipfilet, daartegen zeg je toch geen nee?!

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Vang 1 kopje kookvocht op.

Snijd ondertussen het harde uiteinde en 2-3 cm van het groene deel van de prei. Snijd het deel dat je overhoudt in de lengte doormidden. Was en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd in halve ringen van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de prei op heel laag vuur 10 min. tot heel zacht. Schep regelmatig om.

Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan of tweede hapjespan. Fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 min. Voeg de oregano, chilivlokken en kipfiletreepjes toe en roerbak op middelhoog vuur in 5 min. gaar. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper.

Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd in stukjes. Roer op het laatst door de kip met tomaat en laat van het vuur af smelten.

Meng de aardappelen met 100 ml kookvocht (per 4 personen) en stamp met de pureestamper. Schep de prei erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer de mozzarellakip met de stamppot.

vegatipGebruik in plaats van de kipfiletreepjes 300 g vegetarische kipstukjes (het gerecht is dan niet meer glutenvrij). Dit product staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipfilet met tomaat, mozzarella en prei-aardappelstamp

Mozzarella-kipfilet, daartegen zeg je toch geen nee?!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig