Kipfilet met tomaat, mozzarella en prei-aardappelstamp
Mozzarella-kipfilet, daartegen zeg je toch geen nee?!
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Vang 1 kopje kookvocht op.
Snijd ondertussen het harde uiteinde en 2-3 cm van het groene deel van de prei. Snijd het deel dat je overhoudt in de lengte doormidden. Was en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd in halve ringen van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de prei op heel laag vuur 10 min. tot heel zacht. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan of tweede hapjespan. Fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 min. Voeg de oregano, chilivlokken en kipfiletreepjes toe en roerbak op middelhoog vuur in 5 min. gaar. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd in stukjes. Roer op het laatst door de kip met tomaat en laat van het vuur af smelten.
Meng de aardappelen met 100 ml kookvocht (per 4 personen) en stamp met de pureestamper. Schep de prei erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer de mozzarellakip met de stamppot.
Kipfilet met tomaat, mozzarella en prei-aardappelstamp
Mozzarella-kipfilet, daartegen zeg je toch geen nee?!
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Vang 1 kopje kookvocht op.
Snijd ondertussen het harde uiteinde en 2-3 cm van het groene deel van de prei. Snijd het deel dat je overhoudt in de lengte doormidden. Was en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd in halve ringen van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de prei op heel laag vuur 10 min. tot heel zacht. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan of tweede hapjespan. Fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 min. Voeg de oregano, chilivlokken en kipfiletreepjes toe en roerbak op middelhoog vuur in 5 min. gaar. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd in stukjes. Roer op het laatst door de kip met tomaat en laat van het vuur af smelten.
Meng de aardappelen met 100 ml kookvocht (per 4 personen) en stamp met de pureestamper. Schep de prei erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer de mozzarellakip met de stamppot.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
350 g prei
4 el olijfolie extra vierge
300 g scharrel kipfilets
3 tenen knoflook
35 g tomatenpuree
1 tl gedroogde oregano
1 tl chilivlokken
250 g cherrytomaten
125 g mozzarella