Pizza funghi met cherrytomaten, mozzarella en rucola
Pizza met champignons! Deze pizza's zijn lekker makkelijk: alleen nog de bodems beleggen en dan hop, de oven in.
15 min. bereiden / 12 min. oventijd
8 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven met daarin de bakplaat zonder bakpapier voor op 230 °C. Snijd de cherrytomaten doormidden en meng met de olijfolie. Snijd de champignons en mozzarella in plakjes.
Besmeer de pizzabodem in met ¼ van de tomatenpuree en laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel ¼ van de mozzarella erover en bestrooi met ¼ van de oregano. Verdeel ¼ van de cherrytomaten en ¼ van de champignons erover en bestrooi met versgemalen peper. Bekleed de bakplaat in de oven met een vel bakpapier en schep de pizza met een grote spatel of pizzaschep op de bakplaat. Bak in ca. 10-12 min. gaar in de oven. Meng ondertussen de rucola met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de pizza uit de oven, bestrooi met ¼ van de rucola en serveer direct. Bak zo ook de andere pizza’s.
Pizza funghi met cherrytomaten, mozzarella en rucola
Pizza met champignons! Deze pizza's zijn lekker makkelijk: alleen nog de bodems beleggen en dan hop, de oven in.
hoofdgerecht
null personen
15 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven met daarin de bakplaat zonder bakpapier voor op 230 °C. Snijd de cherrytomaten doormidden en meng met de olijfolie. Snijd de champignons en mozzarella in plakjes.
Besmeer de pizzabodem in met ¼ van de tomatenpuree en laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel ¼ van de mozzarella erover en bestrooi met ¼ van de oregano. Verdeel ¼ van de cherrytomaten en ¼ van de champignons erover en bestrooi met versgemalen peper. Bekleed de bakplaat in de oven met een vel bakpapier en schep de pizza met een grote spatel of pizzaschep op de bakplaat. Bak in ca. 10-12 min. gaar in de oven. Meng ondertussen de rucola met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de pizza uit de oven, bestrooi met ¼ van de rucola en serveer direct. Bak zo ook de andere pizza’s.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 cherrytomaten
8 el traditionele olijfolie
500 g champignons
400 g mozzarella
4 pizzabodems
140 g tomatenpuree
4 tl gedroogde oregano
85 g rucola