Kipfilet in pizzasaus met gesmolten mozzarella
Pas op: de kinderen vragen er vanaf nu er elke avond weer om.
Aan de slag
Kerf elke kipfilet met een scherp mes over de breedte viermaal tot halverwege de dikte in. Snijd de knoflook in plakjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook en de kipfilets 2 min. aan elke kant op halfhoog vuur tot ze rondom goudbruin zijn.
Voeg de oregano, tomatenblokjes, peper en eventueel zout naar smaak toe. Laat de kip in de pan zonder deksel 8 min. op halfhoog vuur pruttelen. Keer halverwege. Verhit ondertussen de ovengrill op de hoogste stand.
Neem de pan van het vuur en verdeel de plakken mozzarella over de kipfilets. Maal er wat verse zwarte peper overheen en zet de pan 1 min. onder de ovengrill tot de kaas begint te smelten. (Let op: de steel van de pan wordt heet.)
Schep wat tomatensaus in het midden van de borden en verdeel de kipfilets erover.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Kipfilet in pizzasaus met gesmolten mozzarella
Pas op: de kinderen vragen er vanaf nu er elke avond weer om.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kerf elke kipfilet met een scherp mes over de breedte viermaal tot halverwege de dikte in. Snijd de knoflook in plakjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook en de kipfilets 2 min. aan elke kant op halfhoog vuur tot ze rondom goudbruin zijn.
Voeg de oregano, tomatenblokjes, peper en eventueel zout naar smaak toe. Laat de kip in de pan zonder deksel 8 min. op halfhoog vuur pruttelen. Keer halverwege. Verhit ondertussen de ovengrill op de hoogste stand.
Neem de pan van het vuur en verdeel de plakken mozzarella over de kipfilets. Maal er wat verse zwarte peper overheen en zet de pan 1 min. onder de ovengrill tot de kaas begint te smelten. (Let op: de steel van de pan wordt heet.)
Schep wat tomatensaus in het midden van de borden en verdeel de kipfilets erover.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote kipfilets
3 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
1 tl gedroogde oregano
800 g tomatenblokjes
250 g mozzarella
Dit heb je nodig
ovenvaste koekenpan