Lasagne van knolselderijbladen met gehakt en olijven
Geen pasta, wel veel groente in deze lasagne van knolselderijbladen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 C. Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken van 2 mm. Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij in dunne boogjes. Schil de winterpeen, snijd in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Rasp de Parmezaanse kaas.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, bleekselderij en peen 5 min. Voeg het rundergehakt en de tomatenpuree toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen het basilicum fijn en de olijven in stukjes. Voeg de gesneden tomaten, de tomatenblokjes uit blik, het basilicum en de olijven toe en verwarm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. al roerend garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens tomatensaus, knolselderijbladen en bechamelsaus. Herhaal 3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus en de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Dek na ca. 35 min. af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Lasagne van knolselderijbladen met gehakt en olijven
Geen pasta, wel veel groente in deze lasagne van knolselderijbladen.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
40 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 C. Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken van 2 mm. Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij in dunne boogjes. Schil de winterpeen, snijd in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Rasp de Parmezaanse kaas.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, bleekselderij en peen 5 min. Voeg het rundergehakt en de tomatenpuree toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen het basilicum fijn en de olijven in stukjes. Voeg de gesneden tomaten, de tomatenblokjes uit blik, het basilicum en de olijven toe en verwarm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. al roerend garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens tomatensaus, knolselderijbladen en bechamelsaus. Herhaal 3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus en de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Dek na ca. 35 min. af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 knolselderij
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
250 g winterpeen
2 tomaten
50 g Parmezaanse kaas
2 el milde olijfolie
300 g mager rundergehakt
2 el tomatenpuree
15 g verse basilicum
60 g groene olijven zonder pit
600 g tomatenblokjes in blik
50 g De Zaanse Hoeve ongezouten roomboter
60 g tarwebloem
600 ml magere melk