Garnalencocktail met limoenmayonaise en sesamtoast
Een friszoete twist op de welbekende garnalencocktail.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits het ei. Doe het eiwit, de knoflook, gember, de helft van de koriander en de chilivlokken in een hoge beker. Voeg daarbij het groen van de salade-ui, de helft van de chilisaus, de helft van de vissaus, 2 el garnalen (per 4 personen), de maizena en het zout in een hoge beker en maal grof met de staafmixer.
Snijd de korstjes van het brood (liefst 2 dagen oud). Snijd het brood diagonaal doormidden. Besprenkel 1 zijde met de olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de andere zijde met de garnalenspread. Klop de eidooier los, schep op de spread en bestrooi met het sesamzaad. Bak in 10-15 min. in de oven goudbruin en knapperig.
Snijd ondertussen het wit van de salade-ui fijn. Snijd het basilicum en de rest van de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft uit. Meng de rest van de chilisaus en de rest van de vissaus met de salade-ui, het basilicum, de koriander, het limoenrasp en -sap en de mayonaise. Meng de rest van de garnalen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zet de blaadjes babyromaine rechtop in coupes. Schep er een flinke lepel garnalencocktail op en steek de sesamtoast erbij.
Garnalencocktail met limoenmayonaise en sesamtoast
Een friszoete twist op de welbekende garnalencocktail.
voorgerecht
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits het ei. Doe het eiwit, de knoflook, gember, de helft van de koriander en de chilivlokken in een hoge beker. Voeg daarbij het groen van de salade-ui, de helft van de chilisaus, de helft van de vissaus, 2 el garnalen (per 4 personen), de maizena en het zout in een hoge beker en maal grof met de staafmixer.
Snijd de korstjes van het brood (liefst 2 dagen oud). Snijd het brood diagonaal doormidden. Besprenkel 1 zijde met de olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de andere zijde met de garnalenspread. Klop de eidooier los, schep op de spread en bestrooi met het sesamzaad. Bak in 10-15 min. in de oven goudbruin en knapperig.
Snijd ondertussen het wit van de salade-ui fijn. Snijd het basilicum en de rest van de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft uit. Meng de rest van de chilisaus en de rest van de vissaus met de salade-ui, het basilicum, de koriander, het limoenrasp en -sap en de mayonaise. Meng de rest van de garnalen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zet de blaadjes babyromaine rechtop in coupes. Schep er een flinke lepel garnalencocktail op en steek de sesamtoast erbij.
serveertip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot ei
1 teen knoflook
30 g gember
7½ g verse koriander
½ tl chilivlokken
1 salade-ui
2 el zoete chilisaus
2 tl vissaus
300 g cocktailgarnalen
1 el maizena
1 mespunt zout
4 sneetjes wit casinobrood
1 el zonnebloemolie
30 g sesamzaad
7½ g verse basilicum
1 limoen
6 el mayonaise
8 blaadjes babyromainesla
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
bakpapier