Garnalencocktail met limoenmayonaise en sesamtoast
bewaar
bewaar

Garnalencocktail met limoenmayonaise en sesamtoast

Een friszoete twist op de welbekende garnalencocktail.

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

18 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits het ei. Doe het eiwit, de knoflook, gember, de helft van de koriander en de chilivlokken in een hoge beker. Voeg daarbij het groen van de salade-ui, de helft van de chilisaus, de helft van de vissaus, 2 el garnalen (per 4 personen), de maizena en het zout in een hoge beker en maal grof met de staafmixer.

Snijd de korstjes van het brood (liefst 2 dagen oud). Snijd het brood diagonaal doormidden. Besprenkel 1 zijde met de olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de andere zijde met de garnalenspread. Klop de eidooier los, schep op de spread en bestrooi met het sesamzaad. Bak in 10-15 min. in de oven goudbruin en knapperig.

Snijd ondertussen het wit van de salade-ui fijn. Snijd het basilicum en de rest van de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft uit. Meng de rest van de chilisaus en de rest van de vissaus met de salade-ui, het basilicum, de koriander, het limoenrasp en -sap en de mayonaise. Meng de rest van de garnalen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Zet de blaadjes babyromaine rechtop in coupes. Schep er een flinke lepel garnalencocktail op en steek de sesamtoast erbij.

serveertipMaak de cocktails vlak voor het serveren op.
bewaartipJe kunt de cocktail t/m stap 3 een dag van tevoren maken. Bewaar in de koelkast. De toast kun je 3 uur van tevoren maken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Garnalencocktail met limoenmayonaise en sesamtoast

Een friszoete twist op de welbekende garnalencocktail.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig