Thaise viskoekjes van Bart van Olphen
Doe je ogen dicht en waan je in Thailand.
Aan de slag
Meng de kabeljauw, rode currypasta, gember, vissaus, koriander, rode peper, het ei, de knoflook, het limoensap, de helft van het limoenrasp en het paneermeel in een keukenmachine tot een gladde pasta.
Meng de nog rauwe haricots verts, de helft van de bosui en de helft van de koriander door het mengsel.
Maak met je handen platte koekjes van het mengsel met een diameter van ongeveer 10 centimeter en een dikte van 1 cm.
Verhit een laag arachideolie in een diepe koekenpan. De precieze hoeveelheid olie hangt af van de diameter van je koekenpan, reken zoveel dat je koekjes straks half onderstaan.
Leg de koekjes voorzichtig in de pan en bak ze aan beide kanten in 3-5 minuten goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de koekjes met de rest van de bosui, koriander en het overgebleven limoenrasp.
Serveer de koekjes met zoete chilisaus en eventueel met wat partjes limoen.
Bart van Olphen - Thaise viskoekjes
Instructievideo - 04:44 min.
Thaise viskoekjes van Bart van Olphen
Doe je ogen dicht en waan je in Thailand.
voorgerecht
null personen
320 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Meng de kabeljauw, rode currypasta, gember, vissaus, koriander, rode peper, het ei, de knoflook, het limoensap, de helft van het limoenrasp en het paneermeel in een keukenmachine tot een gladde pasta.
Meng de nog rauwe haricots verts, de helft van de bosui en de helft van de koriander door het mengsel.
Maak met je handen platte koekjes van het mengsel met een diameter van ongeveer 10 centimeter en een dikte van 1 cm.
Verhit een laag arachideolie in een diepe koekenpan. De precieze hoeveelheid olie hangt af van de diameter van je koekenpan, reken zoveel dat je koekjes straks half onderstaan.
Leg de koekjes voorzichtig in de pan en bak ze aan beide kanten in 3-5 minuten goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de koekjes met de rest van de bosui, koriander en het overgebleven limoenrasp.
Serveer de koekjes met zoete chilisaus en eventueel met wat partjes limoen.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse kabeljauwfilets
1½ el rode currypasta
2 cm verse gember
2 el vissaus
8 takjes verse koriander
1 rode peper
1 middelgroot ei
2 tenen knoflook
1 limoen
2 el paneermeel
75 g verse haricots verts
2 bosuien
3 el verse koriander
1 l arachideolie
4 el zoete chilisaus
Dit heb je nodig
keukenmachine