Kerstboompizza
De mooiste kerstboom dit jaar? Die staat op je pizza! Kerstbomen versieren was nog nooit zó leuk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het pizzadeeg uit de verpakking, de tomatensaus gebruik je niet. Snijd de rol(len) deeg door de helft en halveer in de breedte. Je hebt nu rechthoeken, maak ze met de hand wat ovaler. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de mozzarella in plakken van een ½ cm. Snijd de paprikaatjes in dunne plakjes van 1 cm breed. Rasp de broccoli grof. Halveer de rode ui en snijd in dunne boogjes van 1 mm.
Besmeer de pizzabodems dun met de ricotta, beleg met de mozzarella. Leg de broccoli strak op de plakjes mozzarella, in de vorm van een kerstboom (gebruik de liniaal om rechte lijnen te maken). Beleg de kerstboom met plakjes paprika en rode ui en de olijven als piek. Breek de pecannoten doormidden en leg als stam onder aan de boom. Besprenkel met olijfolie. Breng alles op smaak met zout en versgemalen peper.
Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar en knapperig.
Kerstboompizza
De mooiste kerstboom dit jaar? Die staat op je pizza! Kerstbomen versieren was nog nooit zó leuk.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het pizzadeeg uit de verpakking, de tomatensaus gebruik je niet. Snijd de rol(len) deeg door de helft en halveer in de breedte. Je hebt nu rechthoeken, maak ze met de hand wat ovaler. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de mozzarella in plakken van een ½ cm. Snijd de paprikaatjes in dunne plakjes van 1 cm breed. Rasp de broccoli grof. Halveer de rode ui en snijd in dunne boogjes van 1 mm.
Besmeer de pizzabodems dun met de ricotta, beleg met de mozzarella. Leg de broccoli strak op de plakjes mozzarella, in de vorm van een kerstboom (gebruik de liniaal om rechte lijnen te maken). Beleg de kerstboom met plakjes paprika en rode ui en de olijven als piek. Breek de pecannoten doormidden en leg als stam onder aan de boom. Besprenkel met olijfolie. Breng alles op smaak met zout en versgemalen peper.
Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar en knapperig.
serveertip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g koelvers pizzadeeg met tomatensaus
125 g mozzarella
100 g snoepgroente paprikamix
150 g broccoli
1 kleine rode ui
100 g ricotta
4 zwarte olijven zonder pit
12 ongebrande pecannoten
1 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier