Regenboogpizzabootjes
bewaar
bewaar

Regenboogpizzabootjes

Ai ai kapitein! Deze pizzabootjes zijn eigenlijk te mooi om op te eten.

25 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Giet de mais af. Snipper de rode ui. Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm.

Schaaf met een kaasschaaf 1 dunne plak per persoon van de courgette. Snijd de helft van wat er over is van de courgette in blokjes van 1 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in vieren. Rol elk stuk iets uit tot je een rechthoek van een ½ cm dik hebt. Leg ze op de bakplaat. Smeer elk stuk deeg in met een beetje tomatensaus, maar laat aan de randen een ½ cm vrij.

Verdeel de groenten (behalve de repen courgette) en mozzarella in nette banen over de pizzabootjes. Vouw het deeg langs de randen naar binnen met de punten naar elkaar toe, zodat je een bootje met een rand krijgt. Vouw de uiteinden iets naar binnen. Bak de pizzabootjes ca. 16 min. in de oven goudbruin en gaar.

Prik ondertussen de plakken courgette aan de satéprikkers als zeil. Steek de zeiltjes voor het serveren in de punt van de pizzabootjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Regenboogpizzabootjes

Ai ai kapitein! Deze pizzabootjes zijn eigenlijk te mooi om op te eten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig