Regenboogpizzabootjes
Ai ai kapitein! Deze pizzabootjes zijn eigenlijk te mooi om op te eten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Giet de mais af. Snipper de rode ui. Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm.
Schaaf met een kaasschaaf 1 dunne plak per persoon van de courgette. Snijd de helft van wat er over is van de courgette in blokjes van 1 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in vieren. Rol elk stuk iets uit tot je een rechthoek van een ½ cm dik hebt. Leg ze op de bakplaat. Smeer elk stuk deeg in met een beetje tomatensaus, maar laat aan de randen een ½ cm vrij.
Verdeel de groenten (behalve de repen courgette) en mozzarella in nette banen over de pizzabootjes. Vouw het deeg langs de randen naar binnen met de punten naar elkaar toe, zodat je een bootje met een rand krijgt. Vouw de uiteinden iets naar binnen. Bak de pizzabootjes ca. 16 min. in de oven goudbruin en gaar.
Prik ondertussen de plakken courgette aan de satéprikkers als zeil. Steek de zeiltjes voor het serveren in de punt van de pizzabootjes.
Regenboogpizzabootjes
Ai ai kapitein! Deze pizzabootjes zijn eigenlijk te mooi om op te eten.
null personen
425 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Giet de mais af. Snipper de rode ui. Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm.
Schaaf met een kaasschaaf 1 dunne plak per persoon van de courgette. Snijd de helft van wat er over is van de courgette in blokjes van 1 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in vieren. Rol elk stuk iets uit tot je een rechthoek van een ½ cm dik hebt. Leg ze op de bakplaat. Smeer elk stuk deeg in met een beetje tomatensaus, maar laat aan de randen een ½ cm vrij.
Verdeel de groenten (behalve de repen courgette) en mozzarella in nette banen over de pizzabootjes. Vouw het deeg langs de randen naar binnen met de punten naar elkaar toe, zodat je een bootje met een rand krijgt. Vouw de uiteinden iets naar binnen. Bak de pizzabootjes ca. 16 min. in de oven goudbruin en gaar.
Prik ondertussen de plakken courgette aan de satéprikkers als zeil. Steek de zeiltjes voor het serveren in de punt van de pizzabootjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ rode paprika
75 g mais in blik
¼ rode ui
125 g mozzarella
1 courgette
600 g koelvers pizzadeeg met tomatensaus
Dit heb je nodig
kaasschaaf
deegroller
bakpapier
satéprikkers