Plaatpizza met groenten en boerenmetworst
5 ingrediënten is all you need voor deze lekkere plaatpizza.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een wok zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Doe in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
Snijd de boerenmetworst in plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Rol het pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en duw of rol het deeg wat verder uit, zodat het grootste deel van de bakplaat ermee bedekt is. Verdeel de tomatensaus erover.
Bestrooi met de mozzarella en verdeel de spinazie, worst en paprika over de pizza. Bak de pizza ca. 20 min. in het midden van de oven.
Plaatpizza met groenten en boerenmetworst
5 ingrediënten is all you need voor deze lekkere plaatpizza.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een wok zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Doe in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
Snijd de boerenmetworst in plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Rol het pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en duw of rol het deeg wat verder uit, zodat het grootste deel van de bakplaat ermee bedekt is. Verdeel de tomatensaus erover.
Bestrooi met de mozzarella en verdeel de spinazie, worst en paprika over de pizza. Bak de pizza ca. 20 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g verse spinazie
110 g boerenmetworsten
2 rode paprika's
600 g koelvers pizzadeeg met tomatensaus
150 g geraspte mozzarella