Mostarda van vijgen
Mostarda is een Italiaanse variant op chutney: een zoete vruchtenspread met een pittige twist van de mosterd.
Aan de slag
Snijd het steeltje van de vijgen en snijd de vijgen in parten. Bestrooi met de suiker, dek af met vershoudfolie en laat 2 uur staan.
Doe de vijgen met de natte suiker in een pan met dikke bodem. Voeg de azijn, het mosterdzaad, de mosterd en chilivlokken toe en breng aan de kook. Laat 15-20 min. onder regelmatig roeren op middelhoog vuur inkoken tot het vocht ingedikt is en de vijgen gaar zijn, maar hun vorm nog een beetje hebben behouden.
Haal de pan van het vuur. Roer de bigarreaux door de saus en schep het mengsel in de glazen pot. Sluit direct af met de deksel en draai de pot om. Laat in ca. 3 uur geheel afkoelen.
Mostarda van vijgen
Mostarda is een Italiaanse variant op chutney: een zoete vruchtenspread met een pittige twist van de mosterd.
nagerecht
null personen
280 kcal
30 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snijd het steeltje van de vijgen en snijd de vijgen in parten. Bestrooi met de suiker, dek af met vershoudfolie en laat 2 uur staan.
Doe de vijgen met de natte suiker in een pan met dikke bodem. Voeg de azijn, het mosterdzaad, de mosterd en chilivlokken toe en breng aan de kook. Laat 15-20 min. onder regelmatig roeren op middelhoog vuur inkoken tot het vocht ingedikt is en de vijgen gaar zijn, maar hun vorm nog een beetje hebben behouden.
Haal de pan van het vuur. Roer de bigarreaux door de saus en schep het mengsel in de glazen pot. Sluit direct af met de deksel en draai de pot om. Laat in ca. 3 uur geheel afkoelen.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 verse vijgen
160 g bruine basterdsuiker
4 el appelciderazijn
2 el mosterdzaad
2 el grove mosterd
½ tl chilivlokken
50 g bigarreaux
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)