Kerstbrunch-kerstboom met kaas en spinazie
Maak van je croissantdeeg een heuse kerstboom. Lekker om te delen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de bieslook fijn. Meng samen met de geraspte kaas door de ricotta. Breng op smaak met versgemalen peper.
Rol het croissantdeeg uit. Bestrijk met het ricottamengsel, beleg met de spinazie en rol het deeg in de breedte op. Snijd de rol in 23 gelijke plakken (van ca. 2½ cm).
Verdeel de rollen op de platte kant in vorm van een kerstboom over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de stam van 2 rollen. Verdeel dan 6 rolletjes als onderste kant van de takken en werk zo in een driehoek omhoog tot je 1 rolletje als piek overhoudt. Houd ca. 1 cm ruimte vrij tussen de rolletjes.
Bak de kerstboom in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Serveer direct.
Kerstbrunch-kerstboom met kaas en spinazie
Instructievideo - 00:29 min.
Kerstbrunch-kerstboom met kaas en spinazie
Maak van je croissantdeeg een heuse kerstboom. Lekker om te delen!
null porties
95 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de bieslook fijn. Meng samen met de geraspte kaas door de ricotta. Breng op smaak met versgemalen peper.
Rol het croissantdeeg uit. Bestrijk met het ricottamengsel, beleg met de spinazie en rol het deeg in de breedte op. Snijd de rol in 23 gelijke plakken (van ca. 2½ cm).
Verdeel de rollen op de platte kant in vorm van een kerstboom over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de stam van 2 rollen. Verdeel dan 6 rolletjes als onderste kant van de takken en werk zo in een driehoek omhoog tot je 1 rolletje als piek overhoudt. Houd ca. 1 cm ruimte vrij tussen de rolletjes.
Bak de kerstboom in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12½ g verse bieslook
250 g ricotta
150 g geraspte belegen kaas 50+
350 g rol croissantdeeg extra large
30 g babyspinazie
Dit heb je nodig
bakpapier