Chocolade-croissantjes & ontbijtquiches
Er zijn weinig dingen waar we ons bed voor uit willen komen, maar met dit duo heb je er meteen twee.
10 min. bereiden / 20 min. oventijd
7 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de holten en randen van de muffinvorm goed in met de olie. Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 3 gelijke vierkanten (per 4 personen). Snijd 2 vierkanten horizontaal, zodat je 4 rechthoeken krijgt (per 4 personen). Bekleed 4 holten elk met 1 rechthoek deeg. Je krijgt dan 4 bakjes.
Snijd elke plak kaas in stukjes en halveer de plakjes ham. Verdeel de kaas en ham over de bladerdeegbakjes en druk goed aan. Klop de eieren los en breng op smaak met peper. Verdeel de losgeklopte eieren over de gevulde holten en bak ca. 20 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de rest van het croissantdeeg in 4 driehoeken. Breek de chocolade in stukjes en verdeel over de driehoeken. Rol het driehoekje op tot een croissantje, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de croissants de laatste 12 min. mee met de ontbijtquiches. Bestrooi de quiches voor het serveren met de tuinkers.
Chocolade-croissantjes & ontbijtquiches
Er zijn weinig dingen waar we ons bed voor uit willen komen, maar met dit duo heb je er meteen twee.
null personen
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de holten en randen van de muffinvorm goed in met de olie. Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 3 gelijke vierkanten (per 4 personen). Snijd 2 vierkanten horizontaal, zodat je 4 rechthoeken krijgt (per 4 personen). Bekleed 4 holten elk met 1 rechthoek deeg. Je krijgt dan 4 bakjes.
Snijd elke plak kaas in stukjes en halveer de plakjes ham. Verdeel de kaas en ham over de bladerdeegbakjes en druk goed aan. Klop de eieren los en breng op smaak met peper. Verdeel de losgeklopte eieren over de gevulde holten en bak ca. 20 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de rest van het croissantdeeg in 4 driehoeken. Breek de chocolade in stukjes en verdeel over de driehoeken. Rol het driehoekje op tot een croissantje, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de croissants de laatste 12 min. mee met de ontbijtquiches. Bestrooi de quiches voor het serveren met de tuinkers.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el milde olijfolie
340 g rol croissantdeeg extra large
2 plakken belegen kaas
55 g gerookte slagersachterham
2 middelgrote eieren
50 g melkchocolade
½ bakje tuinkers
Dit heb je nodig
muffinvorm
bakpapier