Rijstschotel met kipgehaktburgers en roomsaus
Kip met rijst en groenten. Wij geven je sportmaaltijd een upgrade met deze rijstschotel!
Aan de slag
Kook de rijst in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de soepgroente de laatste 2 min. mee en giet af. Doe terug in de pan en meng ⅔ van de kruidenboterkruiden erdoor. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de rucola fijn en meng de helft met de rest van de kruidenboterkruiden en wat peper door het gehakt. Vorm met vochtige handen 8 balletjes van (per 4 personen) en druk een beetje plat tot kleine burgers. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Kook ondertussen de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Doe de zuivelspread en melk in een kleine pan en breng al roerend aan de kook. Houd warm op laag vuur.
Meng de bonen en de rest van de rucola door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de kipburgers en de roomsaus.
Rijstschotel met kipgehaktburgers en roomsaus
Kip met rijst en groenten. Wij geven je sportmaaltijd een upgrade met deze rijstschotel!
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de soepgroente de laatste 2 min. mee en giet af. Doe terug in de pan en meng ⅔ van de kruidenboterkruiden erdoor. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de rucola fijn en meng de helft met de rest van de kruidenboterkruiden en wat peper door het gehakt. Vorm met vochtige handen 8 balletjes van (per 4 personen) en druk een beetje plat tot kleine burgers. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Kook ondertussen de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Doe de zuivelspread en melk in een kleine pan en breng al roerend aan de kook. Houd warm op laag vuur.
Meng de bonen en de rest van de rucola door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de kipburgers en de roomsaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zilvervliesrijst
350 g boerensoepgroente
3 el kruidenboterkruiden
85 g rucola
300 g kipgehakt naturel
1 el arachideolie
500 g diepvries sperziebonen
200 g zuivelspread light bieslook
100 ml magere melk