Bruschetta met champignons en kruidenolie
Wie wist er dat je van een sneetje ciabatta zó een bijzonder hapje kon maken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in plakken. Besprenkel de bovenkanten met 2 el zonnebloemolie (per 14 stuks). Rooster het brood ca. 10 min. op het rooster in het midden van de oven.
Verwijder ondertussen de harde steeltjes van het basilicum, de peterselie en de selderij en kook de kruiden 8 sec. in kokend water (blancheren). Giet af en koel ze meteen in koud water. Giet opnieuw af en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Doe de kruiden en 100 ml zonnebloemolie (per 14 stuks) in de blender en pureer 30 sec. of doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de paddenstoelen in plakken. Snijd de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenverpakking fijn. Verhit de rest van de premium zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer de bruschette met de ricotta en verdeel de paddenstoelen erover. Besprenkel met 2 el kruidenolie en garneer met de fijngesneden kruiden.
Bruschetta met champignons en kruidenolie
Wie wist er dat je van een sneetje ciabatta zó een bijzonder hapje kon maken.
null porties
120 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in plakken. Besprenkel de bovenkanten met 2 el zonnebloemolie (per 14 stuks). Rooster het brood ca. 10 min. op het rooster in het midden van de oven.
Verwijder ondertussen de harde steeltjes van het basilicum, de peterselie en de selderij en kook de kruiden 8 sec. in kokend water (blancheren). Giet af en koel ze meteen in koud water. Giet opnieuw af en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Doe de kruiden en 100 ml zonnebloemolie (per 14 stuks) in de blender en pureer 30 sec. of doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de paddenstoelen in plakken. Snijd de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenverpakking fijn. Verhit de rest van de premium zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer de bruschette met de ricotta en verdeel de paddenstoelen erover. Besprenkel met 2 el kruidenolie en garneer met de fijngesneden kruiden.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 afbakciabatta
145 ml zonnebloemolie
15 g verse basilicum
15 g verse krulpeterselie
20 g verse selderij
200 g paddenstoelen voor pasta
250 g ricotta
Dit heb je nodig
blender of staafmixer