Kippensoep met kokos en noedels
Verwarm jezelf met deze romige kom soep. Ps. noedels slurpen is toegestaan!
Aan de slag
Doe het water, de bouillonblokjes, kokosmelk en pindakaas in een soeppan en breng al roerend aan de kook. Voeg de kipdijfiletreepjes samen met de prei toe en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de Shanghai-paksoi in dunne repen en voeg het witte deel van de paksoi samen met de noedels toe aan de soep en kook de laatste 5 min. mee.
Verwijder de steelaanzet van de rode peper en snijd het vruchtvlees in ringetjes (houd je niet van pittig, verwijder dan de zaadlijsten). Schep de soep in kommen en verdeel het groene deel van de paksoi samen met de rode peper erover.
Kippensoep met kokos en noedels
Verwarm jezelf met deze romige kom soep. Ps. noedels slurpen is toegestaan!
hoofdgerecht
null porties
605 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe het water, de bouillonblokjes, kokosmelk en pindakaas in een soeppan en breng al roerend aan de kook. Voeg de kipdijfiletreepjes samen met de prei toe en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de Shanghai-paksoi in dunne repen en voeg het witte deel van de paksoi samen met de noedels toe aan de soep en kook de laatste 5 min. mee.
Verwijder de steelaanzet van de rode peper en snijd het vruchtvlees in ringetjes (houd je niet van pittig, verwijder dan de zaadlijsten). Schep de soep in kommen en verdeel het groene deel van de paksoi samen met de rode peper erover.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ l water
2 kippenbouillonblokjes
400 ml kokosmelk
3 el pindakaas
400 g kipdijfiletreepjes
400 g koelverse gesneden prei
2 stronken Shanghai paksoi
180 g Hakubaku ramen noedels
1 verse rode peper