Noedelsoep met kokosmelk, limoen en gember
Ra ra, wat is een lekkere soep? Noedelsoep natuurlijk! Deze zit barstensvol smaak door de kokosmelk, limoen en gember
Aan de slag
Halveer de champignons. Schil en rasp de gember.
Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.
Voeg de gember toe en bak 2 min. op laag vuur mee. Voeg de prei, kokosmelk, sojasaus en het water toe, verkruimel de bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.
Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de limoen in parten.
Verdeel de noedels over grote kommen. Schep de soep erop en leg de eihelften erin. Serveer de limoenhelften erbij om de soep op smaak te brengen.
Noedelsoep met kokosmelk, limoen en gember
Ra ra, wat is een lekkere soep? Noedelsoep natuurlijk! Deze zit barstensvol smaak door de kokosmelk, limoen en gember
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de champignons. Schil en rasp de gember.
Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.
Voeg de gember toe en bak 2 min. op laag vuur mee. Voeg de prei, kokosmelk, sojasaus en het water toe, verkruimel de bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.
Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de limoen in parten.
Verdeel de noedels over grote kommen. Schep de soep erop en leg de eihelften erin. Serveer de limoenhelften erbij om de soep op smaak te brengen.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
650 g kastanjechampignons
4 cm verse gember
2 el arachideolie
400 g fijngesneden prei
500 ml Aroy-D kokosmelk
2 el sojasaus
1 l heet water
1 paddenstoelenbouillontablet
4 middelgrote eieren
270 g Hakubaku ramen noedels
1 limoen