Noedelsoep met biefstuk, groenten en gekookt ei
De noedels in deze soep smaken nóg lekkerder als je ze naar binnen slurpt.
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. net niet hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.
Bestrooi ondertussen de biefstuk met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 5 min., keer halverwege. Neem uit de pan en laat onder aluminiumfolie of een deksel rusten tot gebruik.
Doe de 2 zakjes soepbasis uit de kit (per 2 personen) samen met het water in een soeppan en breng aan de kook. Voeg de noedels (uit de kit) en prei toe en kook 2 min. in de soep.
Halveer ondertussen de salade-ui in de breedte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Verdeel de taugé en noedels met de prei over ruime kommen en schenk de soep erop. Verdeel de peen julienne erover en leg de biefstukplakjes samen met het ei erop. Bestrooi met de salade-ui en de zeewier- sesammix (uit de kit).
Noedelsoep met biefstuk, groenten en gekookt ei
De noedels in deze soep smaken nóg lekkerder als je ze naar binnen slurpt.
hoofdgerecht
null personen
285 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. net niet hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.
Bestrooi ondertussen de biefstuk met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 5 min., keer halverwege. Neem uit de pan en laat onder aluminiumfolie of een deksel rusten tot gebruik.
Doe de 2 zakjes soepbasis uit de kit (per 2 personen) samen met het water in een soeppan en breng aan de kook. Voeg de noedels (uit de kit) en prei toe en kook 2 min. in de soep.
Halveer ondertussen de salade-ui in de breedte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Verdeel de taugé en noedels met de prei over ruime kommen en schenk de soep erop. Verdeel de peen julienne erover en leg de biefstukplakjes samen met het ei erop. Bestrooi met de salade-ui en de zeewier- sesammix (uit de kit).
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
150 g biefstukken
1 el arachideolie
1 Saitaku ramen kit
500 ml kokend water
200 g fijngesneden prei
1 salade-ui
50 g taugé
75 g peen julienne