Udon noedelsoep met zalm en groenten
Een noedelgerecht dat binnen 20 minuten op tafel staat. 3, 2, 1...go!
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Doe samen met de fond, sojasaus en het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder koud stromend water. Meng de sesamolie erdoor. Kook de eieren 6 min. en laat schrikken. Pel en halveer in de lengte.
Snijd de champignons in plakjes. Voeg toe aan de bouillon en laat nog 4 min. meekoken.
Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en de salade-ui in ringetjes. Verdeel de noedels over diepe kommen. Schenk de bouillon erop en verdeel de peen, eieren, zalm en salade-ui erover. Serveer direct.
Udon noedelsoep met zalm en groenten
Een noedelgerecht dat binnen 20 minuten op tafel staat. 3, 2, 1...go!
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Doe samen met de fond, sojasaus en het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder koud stromend water. Meng de sesamolie erdoor. Kook de eieren 6 min. en laat schrikken. Pel en halveer in de lengte.
Snijd de champignons in plakjes. Voeg toe aan de bouillon en laat nog 4 min. meekoken.
Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en de salade-ui in ringetjes. Verdeel de noedels over diepe kommen. Schenk de bouillon erop en verdeel de peen, eieren, zalm en salade-ui erover. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 cm verse gember
380 ml paddenstoelenfond in pot
1 el sojasaus
250 ml kraanwater
90 g Hakubaku udon-noedels
½ el sesamolie
2 middelgrote eieren
250 g kastanjechampignons
160 g verse zalmfilets
1 salade-ui
75 g peen julienne