Misosoep met noedels, spinazie en paddenstoelen
bewaar
bewaar

Misosoep met noedels, spinazie en paddenstoelen

Deze misosoep is goed gevuld: met ramennoedels, spinazie, champignons en het kenmerkende eitje on top. Dankzij de bouillon heb je deze maaltijdsoep in 15 minuten al op tafel.

15 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6-7 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spinazie 2 min., tot deze is geslonken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep uit de pan.

Snijd de kastanjechampignons in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie in de koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de champignons 6 min. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

Doe de misopasta met 6 el bouillon (per 4 personen) in een soeppan en roer los. Zet de pan op middelhoog vuur en schenk er, heel langzaam en al roerend, de rest van de bouillon bij. Laat 3-5 min. op laag vuur koken.

Verdeel de noedels met een tang over kommen en schenk de bouillon erop. Verdeel de spinazie en champignons erover. Snijd de eieren doormidden en leg in elke kom een ½ ei.

combinatietipLekker met 125 g taugé, nori snacks, sojasaus en sesamzaadjes.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Misosoep met noedels, spinazie en paddenstoelen

Deze misosoep is goed gevuld: met ramennoedels, spinazie, champignons en het kenmerkende eitje on top. Dankzij de bouillon heb je deze maaltijdsoep in 15 minuten al op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig