Misosoep met noedels, spinazie en paddenstoelen
Deze misosoep is goed gevuld: met ramennoedels, spinazie, champignons en het kenmerkende eitje on top. Dankzij de bouillon heb je deze maaltijdsoep in 15 minuten al op tafel.
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6-7 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spinazie 2 min., tot deze is geslonken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep uit de pan.
Snijd de kastanjechampignons in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie in de koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de champignons 6 min. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Doe de misopasta met 6 el bouillon (per 4 personen) in een soeppan en roer los. Zet de pan op middelhoog vuur en schenk er, heel langzaam en al roerend, de rest van de bouillon bij. Laat 3-5 min. op laag vuur koken.
Verdeel de noedels met een tang over kommen en schenk de bouillon erop. Verdeel de spinazie en champignons erover. Snijd de eieren doormidden en leg in elke kom een ½ ei.
Misosoep met noedels, spinazie en paddenstoelen
Deze misosoep is goed gevuld: met ramennoedels, spinazie, champignons en het kenmerkende eitje on top. Dankzij de bouillon heb je deze maaltijdsoep in 15 minuten al op tafel.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6-7 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spinazie 2 min., tot deze is geslonken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep uit de pan.
Snijd de kastanjechampignons in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie in de koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de champignons 6 min. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Doe de misopasta met 6 el bouillon (per 4 personen) in een soeppan en roer los. Zet de pan op middelhoog vuur en schenk er, heel langzaam en al roerend, de rest van de bouillon bij. Laat 3-5 min. op laag vuur koken.
Verdeel de noedels met een tang over kommen en schenk de bouillon erop. Verdeel de spinazie en champignons erover. Snijd de eieren doormidden en leg in elke kom een ½ ei.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
2 el arachideolie
400 g verse spinazie
250 g kastanjechampignons
250 g Hakubaku ramen noedels
3 el misopasta
1 l Itsu brilliant'broth classic ramen