Marokkaanse herfststoof met aardappel en tuinboontjes
Genoeg van de regen? Met deze Marokkaanse herfststoof waan je je in de zon.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de braadpan en bak de hutspotgroente, knoflook en ras el hanout 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de tuttifrutti in stukjes van 1 cm.
Voeg de aardappel, tuttifrutti, pompoen en het water toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Roer door en laat met de deksel op de pan 25 min. op matig vuur stoven. Roer af en toe. Controleer of de aardappelen beetgaar zijn. Voeg vervolgens de tuinbonen toe en laat nog 5 min. stoven. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Roer de peterselie erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer.
Marokkaanse herfststoof met aardappel en tuinboontjes
Genoeg van de regen? Met deze Marokkaanse herfststoof waan je je in de zon.
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de braadpan en bak de hutspotgroente, knoflook en ras el hanout 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de tuttifrutti in stukjes van 1 cm.
Voeg de aardappel, tuttifrutti, pompoen en het water toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Roer door en laat met de deksel op de pan 25 min. op matig vuur stoven. Roer af en toe. Controleer of de aardappelen beetgaar zijn. Voeg vervolgens de tuinbonen toe en laat nog 5 min. stoven. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Roer de peterselie erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 el arachideolie
500 g hutspotgroente
3 el ras el hanout
500 g vastkokende aardappelen
100 g tuttifrutti
400 g koelverse pompoenstukjes
2 groentebouillonblokjes
1 l heet water
300 g diepvries tuinbonen
7½ g verse platte peterselie