Vega aardappelcurry met boontjes en roti
Roti is het lekkerst als je het zelf maakt! We vullen deze voor de verandering met kikkererwten en serveren 'm met vega aardappelcurry.
Aan de slag
Meng het bakmeel met een ½ tl zout, 1 tl komijn, 2 el olie en het lauwwarme water en kneed 5 min. tot een samenhangend rotideeg. Laat afgedekt staan tot gebruik.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit ¼ van de knoflook met 1 tl komijn. Voeg de kikkererwten toe, plet ze fijn met een houten lepel en bak 5 min. tot een droog, kruimelig mengsel.
Snipper ondertussen de uien. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui en de rest van de knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van het zout, de rest van de komijn, de kerrie en tomatenpuree toe en fruit 1 min. mee. Voeg de aardappelen en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven breng al roerend aan de kook.
Voeg beide helften van de rode peper toe en stoof de curry met de deksel op de pan op laag vuur in 30 min. gaar. Schep regelmatig om. Proef na 15 min. hoe pittig de curry is en verwijder eventueel de peper.
Kook ondertussen de eieren 6 min., laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de bonen in stukken van 2 cm. Kook in ca. 5 min. beetgaar. Giet af.
Bestuif je handen met bakmeel en vorm 4 balletjes van het rotideeg. Druk elk balletje iets plat in je handpalm, vul het met kikkererwtenkruim, vouw weer goed dicht tot een balletje en rol met een deegroller uit tot een cirkel van Ø 24 cm. Verhit een ½ el olie in een koekenpan en bak 1 rotivel in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Bestrijk de bovenkant met een ½ el olie. Keer halverwege. Herhaal met de overige 3 rotivellen.
Voeg de eieren toe aan de curry en schep voorzichtig om. Verdeel de rotivellen over borden en verdeel de aardappelcurry met boontjes erover. Serveer direct.
Vega aardappelcurry met boontjes en roti
Roti is het lekkerst als je het zelf maakt! We vullen deze voor de verandering met kikkererwten en serveren 'm met vega aardappelcurry.
hoofdgerecht
null personen
880 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Meng het bakmeel met een ½ tl zout, 1 tl komijn, 2 el olie en het lauwwarme water en kneed 5 min. tot een samenhangend rotideeg. Laat afgedekt staan tot gebruik.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit ¼ van de knoflook met 1 tl komijn. Voeg de kikkererwten toe, plet ze fijn met een houten lepel en bak 5 min. tot een droog, kruimelig mengsel.
Snipper ondertussen de uien. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui en de rest van de knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van het zout, de rest van de komijn, de kerrie en tomatenpuree toe en fruit 1 min. mee. Voeg de aardappelen en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven breng al roerend aan de kook.
Voeg beide helften van de rode peper toe en stoof de curry met de deksel op de pan op laag vuur in 30 min. gaar. Schep regelmatig om. Proef na 15 min. hoe pittig de curry is en verwijder eventueel de peper.
Kook ondertussen de eieren 6 min., laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de bonen in stukken van 2 cm. Kook in ca. 5 min. beetgaar. Giet af.
Bestuif je handen met bakmeel en vorm 4 balletjes van het rotideeg. Druk elk balletje iets plat in je handpalm, vul het met kikkererwtenkruim, vouw weer goed dicht tot een balletje en rol met een deegroller uit tot een cirkel van Ø 24 cm. Verhit een ½ el olie in een koekenpan en bak 1 rotivel in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Bestrijk de bovenkant met een ½ el olie. Keer halverwege. Herhaal met de overige 3 rotivellen.
Voeg de eieren toe aan de curry en schep voorzichtig om. Verdeel de rotivellen over borden en verdeel de aardappelcurry met boontjes erover. Serveer direct.
achtergrondinfo:
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl zout
4 tl gemalen komijnzaad
9 el arachideolie
150 ml lauwwarm water
200 g kikkererwten in blik
5 tenen knoflook
2 middelgrote uien
800 g iets kruimige aardappelen
1 rode peper
2 el kerriepoeder
70 g tomatenpuree
400 ml water
1 groentebouillonblokje
4 middelgrote scharreleieren
500 g sperziebonen
Dit heb je nodig
deegroller