Hartige taart met champignons, paddenstoelen, boerenkool en pancetta
Paddenstoelen + hartige taart = herfst!
Aan de slag
Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Snijd 4/5 van de boter in blokjes. Zeef de bloem en het zout boven een kom en voeg samen met de boterblokjes en de helft van de salieblaadjes toe aan de hazelnoten in de keukenmachine. Maal in 30 sec. tot kruimelig deeg. Voeg ⅕ van de eieren en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg. Haal uit de machine en kneed met je handen tot een bal. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Scheur de grote paddenstoelen in stukken en halveer de kastanjechampignons. Snijd de rest van de salieblaadjes samen met de kruiden uit de paddenstoelenverpakking fijn.
Verhit de rest van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paddenstoelen en kruiden toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de boerenkool toe en bak 3 min.
Rasp de gruyère. Klop de rest van de eieren los en meng met de gruyère, slagroom en peper. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 35 cm. Bekleed de quichevorm voorzichtig met het deeg, het deeg is vrij breekbaar. Prik met een vork gaatjes erin.
Verdeel de boerenkool met de pancetta en de paddenstoelen over de quichevorm en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 45 min. in de oven goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminiumfolie. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster.
Hartige taart met champignons, paddenstoelen, boerenkool en pancetta
Instructievideo - 01:07 min.
Hartige taart met champignons, paddenstoelen, boerenkool en pancetta
Paddenstoelen + hartige taart = herfst!
hoofdgerecht
null personen
945 kcal
40 min. bereiden
15 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Snijd 4/5 van de boter in blokjes. Zeef de bloem en het zout boven een kom en voeg samen met de boterblokjes en de helft van de salieblaadjes toe aan de hazelnoten in de keukenmachine. Maal in 30 sec. tot kruimelig deeg. Voeg ⅕ van de eieren en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg. Haal uit de machine en kneed met je handen tot een bal. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Scheur de grote paddenstoelen in stukken en halveer de kastanjechampignons. Snijd de rest van de salieblaadjes samen met de kruiden uit de paddenstoelenverpakking fijn.
Verhit de rest van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paddenstoelen en kruiden toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de boerenkool toe en bak 3 min.
Rasp de gruyère. Klop de rest van de eieren los en meng met de gruyère, slagroom en peper. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 35 cm. Bekleed de quichevorm voorzichtig met het deeg, het deeg is vrij breekbaar. Prik met een vork gaatjes erin.
Verdeel de boerenkool met de pancetta en de paddenstoelen over de quichevorm en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 45 min. in de oven goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminiumfolie. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongebrande hazelnoten
125 g ongezouten roomboter
200 g tarwebloem
½ tl zout
15 g verse salie
5 middelgrote eieren
1 el water
1 rode ui
2 tenen knoflook
400 g paddenstoelen voor pasta
100 g Beretta pancetta a cubetti (pancetta blokjes)
150 g gesneden boerenkool
100 g Zwitserse Gruyère
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
blender of keukenmachine
vershoudfolie
deegroller
quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)
aluminiumfolie