Gestoofde kippenpoten met pancetta & pasta
De crème fraiche maakt deze kippenpoten met pancetta lekker romig. Lekker met de gekookte tagliatelle.
Aan de slag
Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant van de kippenpoten. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout.
Verhit de boter in de hapjespan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Veeg ondertussen alle paddenstoelen schoon en halveer ze.
Neem de kip uit de pan en bak de paddenstoelen met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en de sjalotten in ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Neem de paddenstoelen uit de pan en bak de sjalot, pancetta, knoflook en ¾ van de tijm 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.
Voeg de crème fraîche en het water toe, verkruimel de bouillontablet erboven en breng aan de kook. Leg de kippenpoten terug in de pan, doe de deksel erop en laat in ca. 45 min. op laag vuur garen.
Voeg de paddenstoelen na 40 min. toe aan de saus. Kook tijdens de laatste 4 min. van de stooftijd de tagliatelle beetgaar.
Verdeel de pasta over diepe borden, leg op elk bord een kippenpoot en schep de saus erop. Garneer met de rest van de tijm.
Gestoofde kippenpoten met pancetta & pasta
De crème fraiche maakt deze kippenpoten met pancetta lekker romig. Lekker met de gekookte tagliatelle.
hoofdgerecht
null personen
970 kcal
24 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant van de kippenpoten. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout.
Verhit de boter in de hapjespan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Veeg ondertussen alle paddenstoelen schoon en halveer ze.
Neem de kip uit de pan en bak de paddenstoelen met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en de sjalotten in ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Neem de paddenstoelen uit de pan en bak de sjalot, pancetta, knoflook en ¾ van de tijm 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.
Voeg de crème fraîche en het water toe, verkruimel de bouillontablet erboven en breng aan de kook. Leg de kippenpoten terug in de pan, doe de deksel erop en laat in ca. 45 min. op laag vuur garen.
Voeg de paddenstoelen na 40 min. toe aan de saus. Kook tijdens de laatste 4 min. van de stooftijd de tagliatelle beetgaar.
Verdeel de pasta over diepe borden, leg op elk bord een kippenpoot en schep de saus erop. Garneer met de rest van de tijm.
kookstaptip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 scharrelkippenpoten
50 g ongezouten roomboter
400 g kastanjechampignons
300 g oesterzwammen
2 tenen knoflook
200 g sjalotten
7½ g verse tijm
100 g Beretta pancetta a cubetti (pancetta blokjes)
2 el tarwebloem
125 ml crème fraîche light
400 ml water
1 bospaddenstoelenbouillontablet
500 g verse tagliatelle all'uovo