Halloween hapjes
Brrrrr, deze Halloweenpaprrrrrikaatjes lijken net echte mummies! Een heerlijk Halloween hapje om uit te delen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg 5 min. ontdooien. Snijd elke plak bladerdeeg met het papiertje er nog aan in 12 reepjes. Laat deze tot gebruik verder ontdooien in de koelkast, zodat ze niet te zacht worden.
Snijd de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Meng de mascarpone met de geraspte kaas en vul er met een theelepel de halve paprika’s mee. Maak de randen van de paprika’s schoon. Druk de olijven als oogjes op de kaas.
Rol met je handen de reepjes bladerdeeg uit tot sliertjes van 1.5 keer zo lang. Wikkel om elke halve paprika 2 sliertjes, laat ze elkaar steeds kruisen. Laat de oogjes vrij. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin.
Halloween hapjes
Instructievideo - 00:28 min.
Halloween hapjes
Brrrrr, deze Halloweenpaprrrrrikaatjes lijken net echte mummies! Een heerlijk Halloween hapje om uit te delen.
null porties
85 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg 5 min. ontdooien. Snijd elke plak bladerdeeg met het papiertje er nog aan in 12 reepjes. Laat deze tot gebruik verder ontdooien in de koelkast, zodat ze niet te zacht worden.
Snijd de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Meng de mascarpone met de geraspte kaas en vul er met een theelepel de halve paprika’s mee. Maak de randen van de paprika’s schoon. Druk de olijven als oogjes op de kaas.
Rol met je handen de reepjes bladerdeeg uit tot sliertjes van 1.5 keer zo lang. Wikkel om elke halve paprika 2 sliertjes, laat ze elkaar steeds kruisen. Laat de oogjes vrij. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 plakken diepvries bladerdeeg
6 snoeppaprika's
100 g mascarpone
75 g geraspte belegen kaas
24 zwarte olijvenplakjes
Dit heb je nodig
bakpapier