Sterrensoep
Reis naar de sterren met deze sterrensoep!
Aan de slag
Was alle groenten. Snijd de paprika doormidden en verwijder de steel en zaadjes. Snijd met het koekvormpje of een mesje 4 sterren van de paprika. Snijd de rest van de paprika in kleine stukjes van een ½ cm.
Snijd het bosuitje in ringen, ook het groen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de wortels in de lengte doormidden en dan in dunne halve plakjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de ½ courgette in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes.
Verwarm de olijfolie in een grote pan. Doe de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, courgette en stukjes paprika in de pan. Roer door met een houten lepel. Doe de ras el hanout erbij en bak 2 minuten. Doe dan het blik tomaten erbij. Vul het blik 2 keer met koud water (per 4 personen) en voeg dit toe aan de groente. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten doorkoken.
Voeg de kikkererwten met het vocht uit het blik toe. Zet het vuur uit. Verkruimel de vermicelli een beetje boven de pan (of knip het met een schaar), zodat je straks wat kleinere sliertjes hebt. Roer door en laat 5 minuten staan. Als de soep te dik is, kun je er nog wat extra water aan toevoegen. Proef de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster ondertussen het brood in de broodrooster. Snijd hier één ster per persoon uit. Haal de blaadjes van de peterselie. Schep de soep in kommen, verdeel de peterselie erover en leg de sterren van brood en paprika erop.
Sterrensoep
Reis naar de sterren met deze sterrensoep!
hoofdgerecht
null personen
215 kcal
30 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Was alle groenten. Snijd de paprika doormidden en verwijder de steel en zaadjes. Snijd met het koekvormpje of een mesje 4 sterren van de paprika. Snijd de rest van de paprika in kleine stukjes van een ½ cm.
Snijd het bosuitje in ringen, ook het groen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de wortels in de lengte doormidden en dan in dunne halve plakjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de ½ courgette in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes.
Verwarm de olijfolie in een grote pan. Doe de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, courgette en stukjes paprika in de pan. Roer door met een houten lepel. Doe de ras el hanout erbij en bak 2 minuten. Doe dan het blik tomaten erbij. Vul het blik 2 keer met koud water (per 4 personen) en voeg dit toe aan de groente. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten doorkoken.
Voeg de kikkererwten met het vocht uit het blik toe. Zet het vuur uit. Verkruimel de vermicelli een beetje boven de pan (of knip het met een schaar), zodat je straks wat kleinere sliertjes hebt. Roer door en laat 5 minuten staan. Als de soep te dik is, kun je er nog wat extra water aan toevoegen. Proef de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster ondertussen het brood in de broodrooster. Snijd hier één ster per persoon uit. Haal de blaadjes van de peterselie. Schep de soep in kommen, verdeel de peterselie erover en leg de sterren van brood en paprika erop.
algemeen:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 gele paprika
1 bosuitje
2 wortelen
1 stengel bleekselderij
½ courgette
1 teen knoflook
1 el milde olijfolie
1 el ras el hanout
400 g tomatenblokjes in blik
200 g kikkererwten in blik
50 g vermicelli glass noodles soe-oen
2 sneetjes volkorenbrood
7½ g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
snijplank
broodrooster