Kipballetjes in rode-currysaus met rijst
Kipballetjes: het liefst zouden we alle balletjes zélf opeten.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de koriander fijn. Meng ¾ van de koriander met peper en zout door het gehakt en draai er met vochtige handen 16 balletjes van (per 4 personen).
Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Voeg de currypasta toe en fruit 1 min. mee. Voeg de kokosmelk en cherrytomaatjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar en giet af. Serveer de balletjes met saus, de rijst en broccoli en bestrooi met de rest van de koriander.
Kipballetjes in rode-currysaus met rijst
Kipballetjes: het liefst zouden we alle balletjes zélf opeten.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de koriander fijn. Meng ¾ van de koriander met peper en zout door het gehakt en draai er met vochtige handen 16 balletjes van (per 4 personen).
Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Voeg de currypasta toe en fruit 1 min. mee. Voeg de kokosmelk en cherrytomaatjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar en giet af. Serveer de balletjes met saus, de rijst en broccoli en bestrooi met de rest van de koriander.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
15 g verse koriander
300 g kipgehakt naturel
½ el arachideolie
70 g Fairtrade Original Thaise rode curry kruidenpasta
400 ml kokosmelk light
250 g cherrytomaten
500 g broccoli