Champignon-kokossoep met rijst
Met een kom van deze champignon-kokossoep -geïnspireerd door de smaken van Bangkok- warm je lekker op
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in parten en scheur de oesterzwammen in grote stukken.
Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de champignons en zwammen met de tom ka kruidenpasta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de limoen in parten, de koriander grof en de peper in ringetjes en doe in schaaltjes. Schep de rijst in een kom. Serveer de soep apart.
Champignon-kokossoep met rijst
Met een kom van deze champignon-kokossoep -geïnspireerd door de smaken van Bangkok- warm je lekker op
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in parten en scheur de oesterzwammen in grote stukken.
Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de champignons en zwammen met de tom ka kruidenpasta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de limoen in parten, de koriander grof en de peper in ringetjes en doe in schaaltjes. Schep de rijst in een kom. Serveer de soep apart.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g Fairtrade Original Biologische pandanrijst
250 g kastanjechampignons
150 g oesterzwammen
1 el arachideolie
70 g Fairtrade Original Thaise tom kha
270 ml Fairtrade Original Biologische kokosmelk
550 ml water
1 limoen
15 g verse koriander
1 verse rode peper