Havermoutpannenkoeken zonder banaan
Havermoutpannenkoeken zonder banaan maken? Met maar 3 ingrediënten maak je ze pannenkoeken al. Dus waarom niet nog een fruitige spread van bosebessen erbij maken?
Aan de slag
Verhit de bevroren bosbessen in een pan met het water. Laat ca. 10 min. koken, tot een dunne spread ontstaat. Roer af en toe door. Giet de spread in de schone pot en doe de deksel erop. Je kunt de spread ook direct gebruiken.
Meng de havermout, haverdrink, eieren en het bakmeel met de staafmixer tot een beslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur zonder olie of boter en bak de pannenkoekjes met 2 of 3 tegelijk in 4 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.
Besmeer de pannenkoekjes met de bosbessenspread en eventueel extra bosbessen.
Havermoutpannenkoeken met bosbessenjam
Instructievideo - 00:26 min.
Havermoutpannenkoeken zonder banaan
Havermoutpannenkoeken zonder banaan maken? Met maar 3 ingrediënten maak je ze pannenkoeken al. Dus waarom niet nog een fruitige spread van bosebessen erbij maken?
null porties
165 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de bevroren bosbessen in een pan met het water. Laat ca. 10 min. koken, tot een dunne spread ontstaat. Roer af en toe door. Giet de spread in de schone pot en doe de deksel erop. Je kunt de spread ook direct gebruiken.
Meng de havermout, haverdrink, eieren en het bakmeel met de staafmixer tot een beslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur zonder olie of boter en bak de pannenkoekjes met 2 of 3 tegelijk in 4 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.
Besmeer de pannenkoekjes met de bosbessenspread en eventueel extra bosbessen.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries bosbesssen
2 el water
150 g fijne havermout
200 ml ongezoete haverdrink
2 middelgrote scharreleieren
2 el zelfrijzend bakmeel
Dit heb je nodig
gesteriliseerde glazen pot
staafmixer