Tofu roerbak met broccoli, champignons & sojasaus
De smaakmaker in dit vegetarische wokgerecht? Glutenvrije sojasaus!
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Snijd de champignons in kwarten. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in de wok of hapjespan en bak de broccoli, champignons, gember, knoflook en de sojasaus 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg halverwege de rulstukjes (tofu) toe en bak mee. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken.
Verdeel de rijst over diepe kommen en schep de roerbak en spinazie erop.
Tofu roerbak met broccoli, champignons & sojasaus
De smaakmaker in dit vegetarische wokgerecht? Glutenvrije sojasaus!
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Snijd de champignons in kwarten. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in de wok of hapjespan en bak de broccoli, champignons, gember, knoflook en de sojasaus 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg halverwege de rulstukjes (tofu) toe en bak mee. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken.
Verdeel de rijst over diepe kommen en schep de roerbak en spinazie erop.
variatietip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
400 g broccoli
250 g kastanjechampignons
4 cm gember
1 teen knoflook
2 el zonnebloemolie
2½ el glutenvrije sojasaus
360 g tofu rulstukjes naturel
200 g verse spinazie