Pizza pepperoni
Met pizza scoor je altijd, zeker als-ie zo lekker is als deze zelfgemaakte pizza pepperoni.
Aan de slag
Meng de kristalsuiker en gist door het warme water en laat 10 min. staan.
Doe de bloem in een kom en roer het zout erdoor. Maak een kuiltje in het midden, giet het gistmengsel en ¾ van de olie erbij en roer tot een samenhangend deeg. Vorm een bal van het deeg. Vet een kom in met de rest van de olie en leg de deegbal erin. Dek af met een schone theedoek en laat 1 uur op een warme plek rijzen.
Verwarm de oven voor op 230 °C. Maak ondertussen de tomatensaus. Meng de tomatenpuree, uienpoeder en oregano door elkaar. Snijd de uien in ringen.
Verdeel met de achterkant van een lepel de tomatensaus erover, laat de randen vrij. Bestrooi met de mozzarella. Verdeel de pepperoni, uien en jalapeñopepers erover. Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
Kneed het gerezen deeg kort door. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg met een deegroller (of een fles) uit tot een rechthoek van 30 x 40 cm. Leg de lap deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Pizza pepperoni
Met pizza scoor je altijd, zeker als-ie zo lekker is als deze zelfgemaakte pizza pepperoni.
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Meng de kristalsuiker en gist door het warme water en laat 10 min. staan.
Doe de bloem in een kom en roer het zout erdoor. Maak een kuiltje in het midden, giet het gistmengsel en ¾ van de olie erbij en roer tot een samenhangend deeg. Vorm een bal van het deeg. Vet een kom in met de rest van de olie en leg de deegbal erin. Dek af met een schone theedoek en laat 1 uur op een warme plek rijzen.
Verwarm de oven voor op 230 °C. Maak ondertussen de tomatensaus. Meng de tomatenpuree, uienpoeder en oregano door elkaar. Snijd de uien in ringen.
Verdeel met de achterkant van een lepel de tomatensaus erover, laat de randen vrij. Bestrooi met de mozzarella. Verdeel de pepperoni, uien en jalapeñopepers erover. Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
Kneed het gerezen deeg kort door. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg met een deegroller (of een fles) uit tot een rechthoek van 30 x 40 cm. Leg de lap deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el kristalsuiker
7 g droge gist
300 ml warm water
500 g tarwebloem
2 tl zout
4 el milde olijfolie
70 g tomatenpuree in blik
2 tl uienpoeder
1 el gedroogde oregano
2 rode uien
150 g geraspte mozzarella
100 g pepperoni
4 el jalapeñopepers in pot
Dit heb je nodig
schone theedoek
deegroller
bakpapier