Geroosterde bloemkool met biet-tahinsaus
Geroosterde hele bloemkool krijgt in de oven een heerlijke structuur, daar smult iedereen van.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, bewaar enkele blaadjes. Meng de knoflook en fijngesneden peterselie met de roomkaas en de helft van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng in een grote pan water met de bouillontablet aan de kook. Gebruik zoveel water dat de bloemkool helemaal onder kan staan. Snijd de stronk van de bloemkool aan de onderkant kruislings in, laat de bladeren eraan. Kook de hele bloemkool ca. 7 min. Giet af, laat uitlekken in een vergiet en leg in een ovenschaal.
Besmeer de bloemkool met het roomkaasmengsel en dek voorzichtig af met aluminiumfolie. Bak ca. 45 min. in de oven. Haal de laatste 10 min. de folie van de bloemkool.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten 3 min. Meng de bietjes met de geitenkaas, tahin, de rest van de olie, het citroensap, peper en eventueel zout met de staafmixer tot een gladde saus. Haal de bloemkool uit de oven, laat afkoelen tot kamertemperatuur en serveer op een grote schaal met de bietensaus eroverheen en de veldsla eromheen. Bestrooi met de pijnboompitten en de achtergehouden blaadjes peterselie.
Geroosterde bloemkool met biet-tahinsaus
Geroosterde hele bloemkool krijgt in de oven een heerlijke structuur, daar smult iedereen van.
hoofdgerecht
null personen
390 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, bewaar enkele blaadjes. Meng de knoflook en fijngesneden peterselie met de roomkaas en de helft van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng in een grote pan water met de bouillontablet aan de kook. Gebruik zoveel water dat de bloemkool helemaal onder kan staan. Snijd de stronk van de bloemkool aan de onderkant kruislings in, laat de bladeren eraan. Kook de hele bloemkool ca. 7 min. Giet af, laat uitlekken in een vergiet en leg in een ovenschaal.
Besmeer de bloemkool met het roomkaasmengsel en dek voorzichtig af met aluminiumfolie. Bak ca. 45 min. in de oven. Haal de laatste 10 min. de folie van de bloemkool.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten 3 min. Meng de bietjes met de geitenkaas, tahin, de rest van de olie, het citroensap, peper en eventueel zout met de staafmixer tot een gladde saus. Haal de bloemkool uit de oven, laat afkoelen tot kamertemperatuur en serveer op een grote schaal met de bietensaus eroverheen en de veldsla eromheen. Bestrooi met de pijnboompitten en de achtergehouden blaadjes peterselie.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
15 g verse platte peterselie
100 g roomkaas
2 el milde olijfolie
1 groentebouillontablet
900 g bloemkool
30 g pijnboompitten
200 g geraspte bieten
100 g zachte geitenkaas
2 el tahin
1 el citroensap
20 g veldsla
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
staafmixer