Geroosterde bloemkool met biet-tahinsaus
bewaar
bewaar

Geroosterde bloemkool met biet-tahinsaus

Geroosterde hele bloemkool krijgt in de oven een heerlijke structuur, daar smult iedereen van.

20 min. bereiden / 45 min. oventijd / 1 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, bewaar enkele blaadjes. Meng de knoflook en fijngesneden peterselie met de roomkaas en de helft van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng in een grote pan water met de bouillontablet aan de kook. Gebruik zoveel water dat de bloemkool helemaal onder kan staan. Snijd de stronk van de bloemkool aan de onderkant kruislings in, laat de bladeren eraan. Kook de hele bloemkool ca. 7 min. Giet af, laat uitlekken in een vergiet en leg in een ovenschaal.

Besmeer de bloemkool met het roomkaasmengsel en dek voorzichtig af met aluminiumfolie. Bak ca. 45 min. in de oven. Haal de laatste 10 min. de folie van de bloemkool.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten 3 min. Meng de bietjes met de geitenkaas, tahin, de rest van de olie, het citroensap, peper en eventueel zout met de staafmixer tot een gladde saus. Haal de bloemkool uit de oven, laat afkoelen tot kamertemperatuur en serveer op een grote schaal met de bietensaus eroverheen en de veldsla eromheen. Bestrooi met de pijnboompitten en de achtergehouden blaadjes peterselie.

variatietipVoor een veganistische versie kun je de roomkaas en de geitenkaas vervangen door Violife creamy (plantaardige roomkaas).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde bloemkool met biet-tahinsaus

Geroosterde hele bloemkool krijgt in de oven een heerlijke structuur, daar smult iedereen van.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig