Pasta met geroosterde bloemkool en pangrattato
Op deze pasta met geroosterde bloemkool strooi je knapperige pangrattato, wat 'broodkruim' in 't Italiaans betekent.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snijd de sjalotten in dunne halve ringen. Verspreid beide over een met bakpapier beklede bakplaat. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en hou apart. Pers de vrucht uit boven de bloemkool. Meng ⅓ van de milde olijfolie en de chilivlokken door de bloemkool en rooster in ca. 20 min. gaar.
Kook ondertussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking net beetgaar.
Maal het brood, de peterselie en de tenen knoflook in de keukenmachine tot fijn kruim. Verhit de rest van de milde olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het peterselie-broodkruimmengsel in 5 min. knapperig (pangrattato). Schep regelmatig om. Roer het citroenrasp erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de olijven grof.
Giet de fusilli af en vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op in een kopje. Doe de pasta terug in de pan en meng de geroosterde groenten, olijven, de extra vierge olijfolie en het kookvocht erdoor. Meng goed door tot het water is opgenomen en de pasta smeuïg is. Schep de rucola erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de pangrattato.
Pasta met geroosterde bloemkool en pangrattato
Op deze pasta met geroosterde bloemkool strooi je knapperige pangrattato, wat 'broodkruim' in 't Italiaans betekent.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
30 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snijd de sjalotten in dunne halve ringen. Verspreid beide over een met bakpapier beklede bakplaat. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en hou apart. Pers de vrucht uit boven de bloemkool. Meng ⅓ van de milde olijfolie en de chilivlokken door de bloemkool en rooster in ca. 20 min. gaar.
Kook ondertussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking net beetgaar.
Maal het brood, de peterselie en de tenen knoflook in de keukenmachine tot fijn kruim. Verhit de rest van de milde olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het peterselie-broodkruimmengsel in 5 min. knapperig (pangrattato). Schep regelmatig om. Roer het citroenrasp erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de olijven grof.
Giet de fusilli af en vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op in een kopje. Doe de pasta terug in de pan en meng de geroosterde groenten, olijven, de extra vierge olijfolie en het kookvocht erdoor. Meng goed door tot het water is opgenomen en de pasta smeuïg is. Schep de rucola erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de pangrattato.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
4 sjalotten
1 citroen
3 el milde olijfolie
½ tl chilivlokken
300 g fusilli
75 g volkorenbrood
15 g verse platte peterselie
2 tenen knoflook
50 g Kalamata-olijven zonder pit
4 el extra vierge olijfolie
85 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine