Karaage (Japanse gefrituurde kip)
Kara-age is de Japanse naam voor deze gefrituurde kip. Het geheim: we frituren elk stukje 3x.
Aan de slag
Halveer de kipdijfilets en snijd de grotere stukken in drieën. Probeer gelijke stukken te krijgen. Leg de stukken kipdijfilet in een ruime schaal waar ze elkaar niet te veel overlappen.
Pers de helft van de limoen uit. Meng het sap met de gemberpoeder, sake en sojasaus. Schenk over de kip en schep goed om. Dek af en laat 2 uur marineren in de koelkast. Schep halverwege om.
Neem de kip uit de schaal en verdeel over een grote platte schaal. De achtergebleven marinade wordt niet gebruikt. Bestrooi de kip rondom met de aardappelzetmeel en laat 10 min. liggen zodat de buitenkant een beetje droogt.
Verhit ondertussen de olie tot 170 °C. Zet een uitlekrek naast de frituurpan. Frituur de helft van de kip 1 min. licht goudbruin. Neem uit de frituurpan en laat uitlekken op het rek. Frituur ondertussen de 2e portie en laat ook uitlekken. Herhaal zo totdat elk stukje 3x gefrituurd is.
Snijd de rest van de limoen in parten. Bestrooi de kip met wat (zee)zout en het sesamzaad. Serveer met partjes limoen en de mayo om te dippen.
Karaage (Japanse gefrituurde kip)
Kara-age is de Japanse naam voor deze gefrituurde kip. Het geheim: we frituren elk stukje 3x.
null porties
180 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Halveer de kipdijfilets en snijd de grotere stukken in drieën. Probeer gelijke stukken te krijgen. Leg de stukken kipdijfilet in een ruime schaal waar ze elkaar niet te veel overlappen.
Pers de helft van de limoen uit. Meng het sap met de gemberpoeder, sake en sojasaus. Schenk over de kip en schep goed om. Dek af en laat 2 uur marineren in de koelkast. Schep halverwege om.
Neem de kip uit de schaal en verdeel over een grote platte schaal. De achtergebleven marinade wordt niet gebruikt. Bestrooi de kip rondom met de aardappelzetmeel en laat 10 min. liggen zodat de buitenkant een beetje droogt.
Verhit ondertussen de olie tot 170 °C. Zet een uitlekrek naast de frituurpan. Frituur de helft van de kip 1 min. licht goudbruin. Neem uit de frituurpan en laat uitlekken op het rek. Frituur ondertussen de 2e portie en laat ook uitlekken. Herhaal zo totdat elk stukje 3x gefrituurd is.
Snijd de rest van de limoen in parten. Bestrooi de kip met wat (zee)zout en het sesamzaad. Serveer met partjes limoen en de mayo om te dippen.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g kipdijfilet
2 limoenen
2 tl gemberpoeder
2 el Gekkeikan sake
4 el sojasaus
100 g aardappelzetmeel
1½ l frituurolie
1 el zwart sesamzaad
4 el Japanse mayonaise