Rijstballetjes met tonijn
bewaar
bewaar

Rijstballetjes met tonijn

Gaan deze rijstballetjes mee naar de picknick? Rol ze dan stevig op in vershoudfolie en neem ze mee in een koelbox.

20 min. bereiden / 20 min. wachten

4 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en laat in 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Laat ondertussen de tonijn uitlekken.

Schep de uitgelekte tonijn en mayonaise om tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de rijst in 18 gelijke porties (per 18 stuks). Leg een ruim stuk vershoudfolie in een kopje. Schep er 1 portie rijst in en verdeel met natte handen over de bodem en zijkant van het kopje. Schep er een ½ el van het tonijnmengsel in. Trek de folie strak samen boven het kopje, zodat de rijst over de vulling heen valt en een balletje ontstaat. Draai de folie dicht en druk het balletje rondom aan. Neem uit de folie en leg apart. Maak zo de rest van de balletjes, dat kan met steeds hetzelfde stuk vershoudfolie.

Doe het sesamzaad in een kom en rol de rijstballetjes erdoor.

combinatietipLekker met sojasaus en wasabi.
variatietipWat pittiger? Vervang dan 1 el Japanse mayonaise door 1 el sriracha.
vegatipVervang de tonijn door fijngesneden avocado.
bewaartipJe kunt de rijstballetjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Rijstballetjes met tonijn

Instructievideo - 00:29 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijstballetjes met tonijn

Gaan deze rijstballetjes mee naar de picknick? Rol ze dan stevig op in vershoudfolie en neem ze mee in een koelbox.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig