Ganache
Deze klassieke vulling is perfect voor zelfgemaakte macarons.
Aan de slag
Breng in een steelpan met dikke bodem al roerend op middelhoog vuur de slagroom, suiker en melk aan de kook. Haal van het vuur. Hak de chocolade grof en roer door het warme slagroommengsel.
Snijd de koude boter in blokjes en roer door het slagroom-chocolademengsel tot een homogeen mengsel. Doe in een kom en laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Ganache
Deze klassieke vulling is perfect voor zelfgemaakte macarons.
null porties
75 kcal
10 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Breng in een steelpan met dikke bodem al roerend op middelhoog vuur de slagroom, suiker en melk aan de kook. Haal van het vuur. Hak de chocolade grof en roer door het warme slagroommengsel.
Snijd de koude boter in blokjes en roer door het slagroom-chocolademengsel tot een homogeen mengsel. Doe in een kom en laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 ml verse slagroom
40 g fijne kristalsuiker
30 ml volle melk
125 g pure chocolade 70%
40 g ongezouten roomboter