Warme chocolademelk (basisrecept)
Na een winterwandeling lekker warm binnen met een mok zelfgemaakte chocolademelk: we houden van de winter!
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter toe. Schenk de warme slagroom over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en er een egaal mengsel ontstaat.
Vul 10 holtes van de ijsblokjeshouder met het chocolademengsel. Laat deze zogeheten ganache minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Zet de ijsblokjeshouder een paar seconden in heet water en stort de ganacheblokjes op een plank. Steek in elk blokje een tapasprikker.
Verwarm de melk in een pan tegen de kook aan. Verdeel de melk over 10 mokken en zet in elke mok een chocoladeblokje. Laat al roerend oplossen in de melk.
Warme chocolademelk (basisrecept)
Na een winterwandeling lekker warm binnen met een mok zelfgemaakte chocolademelk: we houden van de winter!
null personen
195 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter toe. Schenk de warme slagroom over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en er een egaal mengsel ontstaat.
Vul 10 holtes van de ijsblokjeshouder met het chocolademengsel. Laat deze zogeheten ganache minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Zet de ijsblokjeshouder een paar seconden in heet water en stort de ganacheblokjes op een plank. Steek in elk blokje een tapasprikker.
Verwarm de melk in een pan tegen de kook aan. Verdeel de melk over 10 mokken en zet in elke mok een chocoladeblokje. Laat al roerend oplossen in de melk.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g pure chocolade 72%
75 ml verse slagroom
25 g ongezouten roomboter
1½ l volle melk
Dit heb je nodig
ijsblokjeshouder
tapasprikkers