Spiegelei
bewaar
bewaar

Spiegelei

Een eitje bakken, eens is de eerste keer. En je moet het ooit een keer leren. Toch?

7 min. bereiden

3 ingrediënten

Aan de slag

Breek het ei voorzichtig boven een kommetje. De dooier moet heel blijven.

Laat de roomboter op middelhoog vuur smelten in een kleine koekenpan.

Laat het ei in de pan glijden zodra de boter is gesmolten en het schuim bijna weg is, voordat de boter begint de kleuren. Zet het vuur laag. Duw eventueel de dooier voorzichtig naar het midden met een spatel. Laat in ca. 4 min. het eiwit stollen. De dooier is nu nog vloeibaar, maar het wit net gestold. Bestrooi met het zout.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spiegelei

Een eitje bakken, eens is de eerste keer. En je moet het ooit een keer leren. Toch?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig