Spiegelei
Een eitje bakken, eens is de eerste keer. En je moet het ooit een keer leren. Toch?
Aan de slag
Breek het ei voorzichtig boven een kommetje. De dooier moet heel blijven.
Laat de roomboter op middelhoog vuur smelten in een kleine koekenpan.
Laat het ei in de pan glijden zodra de boter is gesmolten en het schuim bijna weg is, voordat de boter begint de kleuren. Zet het vuur laag. Duw eventueel de dooier voorzichtig naar het midden met een spatel. Laat in ca. 4 min. het eiwit stollen. De dooier is nu nog vloeibaar, maar het wit net gestold. Bestrooi met het zout.
Spiegelei
Een eitje bakken, eens is de eerste keer. En je moet het ooit een keer leren. Toch?
null personen
145 kcal
7 min. bereiden
Aan de slag
Breek het ei voorzichtig boven een kommetje. De dooier moet heel blijven.
Laat de roomboter op middelhoog vuur smelten in een kleine koekenpan.
Laat het ei in de pan glijden zodra de boter is gesmolten en het schuim bijna weg is, voordat de boter begint de kleuren. Zet het vuur laag. Duw eventueel de dooier voorzichtig naar het midden met een spatel. Laat in ca. 4 min. het eiwit stollen. De dooier is nu nog vloeibaar, maar het wit net gestold. Bestrooi met het zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot ei
10 g ongezouten roomboter
1 mespunt zout
Dit heb je nodig
kleine koekenpan met antiaanbaklaag (Ø 20 cm)