Aubergineschnitzels met mosterdsaus
Hartig en knapperig: deze aubergineschnitzel is weer net even wat anders.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en laat 10 min. rusten. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de bloem met peper in een schaal. Meng de knoflook met de gedroogde kruiden en de panko in een tweede schaal en breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren met de melk in een ondiepe schaal.
Dep de aubergine droog. Druk de plakken aubergine aan beide kanten stevig in de bloem. Doop ze vervolgens aan beide kanten in het eimengsel. Druk beide zijden van de plakken vervolgens goed in het broodkruim.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineschnitzels in twee delen 5 min. rondom goudbruin. Keer halverwege. Leg de schnitzels op de met bakpapier beklede bakplaat en bak nog ca. 15 min. in de oven tot de schnitzels gaar zijn. Bak de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking op de tweede met bakpapier beklede bakplaat onder de aubergines.
Pers ondertussen de citroen uit. Meng 1 el citroensap (per 4 personen) met de mosterd, honing en yoghurt tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de aubergineschnitzel met de friet, botersla en de mosterdsaus ernaast.
Aubergineschnitzels met mosterdsaus
Hartig en knapperig: deze aubergineschnitzel is weer net even wat anders.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en laat 10 min. rusten. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de bloem met peper in een schaal. Meng de knoflook met de gedroogde kruiden en de panko in een tweede schaal en breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren met de melk in een ondiepe schaal.
Dep de aubergine droog. Druk de plakken aubergine aan beide kanten stevig in de bloem. Doop ze vervolgens aan beide kanten in het eimengsel. Druk beide zijden van de plakken vervolgens goed in het broodkruim.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineschnitzels in twee delen 5 min. rondom goudbruin. Keer halverwege. Leg de schnitzels op de met bakpapier beklede bakplaat en bak nog ca. 15 min. in de oven tot de schnitzels gaar zijn. Bak de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking op de tweede met bakpapier beklede bakplaat onder de aubergines.
Pers ondertussen de citroen uit. Meng 1 el citroensap (per 4 personen) met de mosterd, honing en yoghurt tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de aubergineschnitzel met de friet, botersla en de mosterdsaus ernaast.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
1 teen knoflook
50 g tarwebloem
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde oregano
100 g panko
2 middelgrote eieren
50 ml halfvolle melk
3 el milde olijfolie
500 g diepvries ovenfriet
½ citroen
2 el mosterd
1 tl vloeibare honing
2 el yoghurt
100 g botersla
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenpapier