Gefrituurde hele ui
Dit is 'm: dé ‘blooming onion’! En de dip is al net zo blooming als deze gefrituurde ui.
Aan de slag
Meng de mayonaise, ketchup, mosterd, paprikapoeder en oregano tot een dip. Pel de uien, maar laat de wortel zitten; deze zorgt ervoor dat de ui niet uit elkaar valt tijdens het frituren. Snijd 1 ui van boven tot onder kruislings in 8 parten en stop ongeveer 1 cm van de wortel; pas dus op dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Herhaal dit met de overige 3 uien. Trek voorzichtig de ‘blaadjes’ los van elkaar, zodat je een mooie bloemvorm krijgt.
Meng het ei met de melk in een kom. Doe de bloem en picadillo in een aparte grote mengkom en meng goed. Breng eventueel op smaak met zout.
Haal de uien achtereenvolgens door de bloem, het melkmengsel en opnieuw door de bloem. Zorg ervoor dat alle ‘blaadjes’ goed bekleed zijn. Klop de overtollige bloem van de uien af.
Verhit de olie in een frituurpan of braadpan tot 190 °C en frituur 1 ui per keer. Laat de ui op de schuimspaan, met de gesneden kant naar beneden langzaam in de olie zakken. Draai de ui na 4 min. om en frituur nog 1 min. tot goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dip.
Gefrituurde hele ui
Dit is 'm: dé ‘blooming onion’! En de dip is al net zo blooming als deze gefrituurde ui.
bijgerecht
null personen
360 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Meng de mayonaise, ketchup, mosterd, paprikapoeder en oregano tot een dip. Pel de uien, maar laat de wortel zitten; deze zorgt ervoor dat de ui niet uit elkaar valt tijdens het frituren. Snijd 1 ui van boven tot onder kruislings in 8 parten en stop ongeveer 1 cm van de wortel; pas dus op dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Herhaal dit met de overige 3 uien. Trek voorzichtig de ‘blaadjes’ los van elkaar, zodat je een mooie bloemvorm krijgt.
Meng het ei met de melk in een kom. Doe de bloem en picadillo in een aparte grote mengkom en meng goed. Breng eventueel op smaak met zout.
Haal de uien achtereenvolgens door de bloem, het melkmengsel en opnieuw door de bloem. Zorg ervoor dat alle ‘blaadjes’ goed bekleed zijn. Klop de overtollige bloem van de uien af.
Verhit de olie in een frituurpan of braadpan tot 190 °C en frituur 1 ui per keer. Laat de ui op de schuimspaan, met de gesneden kant naar beneden langzaam in de olie zakken. Draai de ui na 4 min. om en frituur nog 1 min. tot goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dip.
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el mayonaise
1 el ketchup
1 el mosterd
¼ tl paprikapoeder
¼ tl gedroogde oregano
4 middelgrote uien
1 middelgroot ei
250 ml halfvolle melk
100 g tarwebloem
4 tl picadillo
2 l frituurolie
Dit heb je nodig
schuimspaan